Høns i asparges til tarteletter - nem opskrift
Tarteletter med høns i asparges, lavet af en hel kylling
Forb. tid30 minutter min
Tilb. tid4 timer t
Samlet tid4 timer t 30 minutter min
Ret: Høns i asparges til tarteletter - nem opskrift
Antal: 8 pers.
- 50 gram smør
- 7-800 gram plukket kyllingekød fra en kogt kylling Jo mere kød, jo bedre. Du kan også bruge 2-3 kyllingebryster og suppehøne selvfølgelig også
- 8 dl hønsefond hønsekødssuppe, kyllingen/kyllingebrystet har kogt i. Du kan også købe 1 liter færdig hønsekødssuppe
- 2 dåser hvide asparges á 430 gram incl. væde. Husk at gemme dem. Friske asparges kan også bruges
- 2½-3 dl mel ca. 150 gram.
- Salt/peber
- 20 tarteletter Beregn 2-3 stk pr. mand
- 1 dl mælk eller fløde kan udelades
Pluk kyllingekødet, hvis du har kogt en hel kylling. Kassér kyllingeskindet
Hæld væden fra aspargesene og lad dem dryppe af. Gem vandet fra dåserne.
Smelt smør og tilsæt mel lidt af gangen. Tilsæt aspargesvand lidt efter lidt og bag sovsen op. Tilsæt 7-8 dl suppefond, lidt af gangen. Rør godt, så saucen ikke klumper. Måske skal den have lidt ekstra jævning?
Smag tarteletfyldet til evt. med ekstra salt/peber. Rund evt. sovsen af med lidt mælk eller fløde. Tilsæt nu asparges og kyllingekød. Jo mere kyllingekød, jo fyldigere tarteletfyld
Lun tarteletterne i ovnen i 3-4 minutter på 125 grader
Fyld tarteletfyldet i tarteletterne og servér straks, evt. med frisk persille på toppen. Du kan evt. nøjes med at fylde halvdelen af tarteletterne først, så de ikke bliver bløde. En evt. rest fyld kan fryses