Go Back Email Link
+ servings
Høns i asparges til tarteletter - af hel kylling
Udskriv
5 fra 1 stemme

Høns i asparges til tarteletter - nem opskrift

Tarteletter med høns i asparges, lavet af en hel kylling
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid4 timer
Samlet tid4 timer 30 minutter
Ret: Høns i asparges til tarteletter - nem opskrift
Køkken: Dagens ret
Antal: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 50 gram smør
  • 7-800 gram plukket kyllingekød fra en kogt kylling Jo mere kød, jo bedre. Du kan også bruge 2-3 kyllingebryster og suppehøne selvfølgelig også
  • 8 dl hønsefond hønsekødssuppe, kyllingen/kyllingebrystet har kogt i. Du kan også købe 1 liter færdig hønsekødssuppe
  • 2 dåser hvide asparges á 430 gram incl. væde. Husk at gemme dem. Friske asparges kan også bruges
  • 2½-3 dl mel ca. 150 gram.
  • Salt/peber
  • 20 tarteletter Beregn 2-3 stk pr. mand
  • 1 dl mælk eller fløde kan udelades

Sådan gør du

  • Pluk kyllingekødet, hvis du har kogt en hel kylling. Kassér kyllingeskindet
    Høns i asparges til tarteletter - nem opskrift
  • Hæld væden fra aspargesene og lad dem dryppe af. Gem vandet fra dåserne.
  • Smelt smør og tilsæt mel lidt af gangen. Tilsæt aspargesvand lidt efter lidt og bag sovsen op. Tilsæt 7-8 dl suppefond, lidt af gangen. Rør godt, så saucen ikke klumper. Måske skal den have lidt ekstra jævning?
    Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift
  • Smag tarteletfyldet til evt. med ekstra salt/peber. Rund evt. sovsen af med lidt mælk eller fløde. Tilsæt nu asparges og kyllingekød. Jo mere kyllingekød, jo fyldigere tarteletfyld
    Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift
  • Lun tarteletterne i ovnen i 3-4 minutter på 125 grader
  • Fyld tarteletfyldet i tarteletterne og servér straks, evt. med frisk persille på toppen. Du kan evt. nøjes med at fylde halvdelen af tarteletterne først, så de ikke bliver bløde. En evt. rest fyld kan fryses
    Hønsekødssuppe og tarteletter nem opskrift

Noter

Få opskriften på hvordan du koger en hel kylling til hønsekødssuppe og hønsefond her
Du kan også bruge 1 liter købt hønsekødssuppe fra supermarkedet
Du kan bruge kyllingekød af en hel kylling eller kyllingebryst. Suppehøne selvfølgelig også.
Tarteletfyldet er fryseegnet 
Der skal bruges en rimeligt stor mængde mel, da der bliver meget sovs og den helst skal være ret tyk