Go Back Email Link
+ servings
Saltmandler på pande - lækre. Nem opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Saltmandler på pande - lækre. Nem opskrift

Sprøde lækre snackmandler
Forb. tid2 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid17 min
Ret: Saltmandler på pande - lækre. Nem opskrift
Antal: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 300 gram mandler
  • dl vand
  • spsk fint salt gerne havsalt eller middelhavssalt

Sådan gør du

  • Hæld mandler, vand og salt på en pande
    Saltmandler på pande - lækre. Nem opskrift
  • Varm vandet op ved høj varme, til vandet fordamper. Rør undervejs
    Saltmandler på pande - lækre. Nem opskrift
  • Efterhånden pulveriserer saltet. Sænk temperaturen og lad nu mandlerne riste, til saltet er trængt godt ind i mandlerne. Du kan høre lidt skarpe smæld, når de rister. Rør undervejs og pas på de ikke bliver for mørke. Prøvesmag undervejs, det er nemt at smage hvornår mandlerne er perfekte og sprøde
    Saltmandler på pande - lækre. Nem opskrift
  • Hæld mandlerne i en si og bank dem godt, så evt. overskydende salt bliver rystet af
    Saltmandler på pande - lækre. Nem opskrift
  • Hæld mandlerne over på et stykke bagepapir og lad dem afkøle. Opbevar dem i en tætsluttende beholder
    Saltmandler på pande - lækre. Nem opskrift

Noter

Du kan tilsætte 1-2 tsk lakridspulver til mandlerne. 
Prøv også med andre krydderier f.eks. paprika, karry, barbecuekrydderi, chili?
Mandlerne kan holde sig flere uger, men de er spist længe før