Yoghurtkage med græsk yoghurt er en saftig svampet kage, der er meget nem at lave. Her får du min nemme opskrift.
Måske du også tit har græsk yoghurt i køleskabet og derfor tit har en rest til overs? Så har jeg en rigtig god idé til dig her. Du kan nemlig bage den lækreste kage med yoghurten.
Yoghurtkagen er meget nem at lave og dejen skal bare røres sammen med gaffel og melet vendes i. Voila! Du skal kun bruge ganske få ingredienser til kagen. Genial kage!
En yoghurtkage er en nem god gammel klassiker, der vist også kendes som en både en græsk yoghurtkage, fransk yoghurtkage eller italiensk yoghurtkage?
Mon ikke bare vi skulle kalde min version for en dansk yoghurtkage så? 🙂
Yoghurtkagen bages i nogle lande med fintrevet citronskal eller revet appelsinskal i dejen. Det kan du også sagtens gøre med denne.
Jeg nøjedes med at pynte kagen med appelsinglasur rørt af flormelis og appelsinsaft. Citronglasur vil også være lækkert og helt hvid glasur selvfølgelig også.
Opskriften er super nem og du får den lige her. Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på kager bagt med yoghurt og tykmælk.
Yoghurtkage med græsk yoghurt – saftig og lækker – opskrift
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
Dej:
- 400 gram græsk yoghurt jeg brugte 10 % - kan erstattes med andet surmælksprodukt f.eks. skyr, creme fraiche, tykmælk, yoghurt, ylette?
- 3 æg
- 200 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 dl olie smagsneutral f.eks. solsikke- eller rapsolie. Kan erstattes med 100 gram smeltet smør
- 250 gram hvedemel
- 1½ tsk natron kan erstattes med 2 tsk bagepulver
Glasur:
- 100 gram flormelis
- appelsinsaft/citronsaft/juice/frugtsirup eller vand, til glasuren kan røres (ikke for tynd/ikke for tyk)
Sådan gør du
- Hæld yoghurten i en skål og pisk æggene i med en gaffel. Rør olie, sukker og vaniljesukker i.
- Bland natron i melet og sigt det i dejen. Vend dejen med dejskraber, til dejen er klumpefri.
- Smør en springform eller anden bageform/rugbrødsform/ ildfast fad eller hvad du har? Jeg brugte en randform på 24 cm (2, 4 liter). Hæld dejen i formen.
- Bag kagen nederst i ovnen i ca. 20-25 min. v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn). Bagetiden afhænger af formen og din ovns varmeevne Tjek kagen undervejs m. kødnål. Den er færdig, når den er sprød, gyldenbrun og gennembagt
- Lad kagen afkøle helt i formen og løsn den herefter fra formen med en kniv i kanten. Løsn randformen og løsn kagen fra bunden med en spatel el. lign. Flyt kagen forsigtigt over på et serveringsfad.
- Rør glasuren med vand eller evt. citronsaft/appelsinsaft/juice eller hvad du har? Glasuren skal ikke være for tyk/for tynd. Jeg dekorerede bare toppen, så glasuren løb ned af kanterne. Bager du i anden form, skal du måske bruge mere glasur.
- Det er nemmest at udskære stykker af kagen, når glasuren er stivnet.
Noter
Svampet lækker kage med yoghurt – nem og enkel at bage. Kan også bages med tykmælk, kærnemælk, creme fraiche?
Skøn bagt yoghurtkage! Den skal du glæde dig til at prøve at bage og smage ikke mindst.
Nogle gange er de enkleste kager altså bare de lækreste. Elsker de kager der kan bages i en fart, med få enkle ingredienser.
Min kage var hurtigt gennembagt. Jeg afprøvede min randform, som jeg har fået i gave. Wow – kager er jo meget hurtigere bagt i sådan en form? Den glæder jeg mig til at bruge endnu mere. Formkager bliver jo også bare så fine. 🙂
I opskriften har jeg derfor angivet en kort bagetid, men har også skrevet, at det kommer meget an på hvilken form du bruger. Bare tjek kagen undervejs med en strikkepind/kødnål. Måske din kage skal bage længere tid en min?
Når man bager med surmælksprodukter, bliver bagværk ekstra saftigt og man kan skære ned på mængden af smør/fedtstof. Magi!
Både brød og kager bliver ekstra saftige og svampede og holder sig friske i dagevis. Man kan også spare på fedtstoffet, når du bager med yoghurt, tykmælk, skyr el. lign. Smart!
Der er også olie i denne dej og det blødgør dejen, så kagen bliver ekstra blød og lækker. Kager med olie er mere svampede og holder sig friskere i længere tid. Det er ihvertfald min erfaring. 🙂
Du kan selvfølgelig sagtens erstatte olie med smeltet smør, hvis du foretrækker smørsmag i dine kager. Smørkager er dog lidt dyrere at lave, med mindre du kan finde et godt tilbud på smør.
Kan man erstatte natron med bagepulver?
Natron aktiveres som hævemiddel, når der er syre i dejen. Derfor har jeg brugt natron i denne kage.
Du kan sagtens også bare bage kagen med bagepulver, hvis du foretrækker det? Det kan jo også være du ikke har natron i køkkenskabet? Der skal bruges lidt ekstra bagepulver i forhold til natron.
Kan man bage yoghurtkagen med andet end yoghurt?
Ja sagtens. Du kan bruge f.eks. kærnemælk, creme fraiche, tykmælk, skyr? Kærnemælk er lidt tyndere i konsistensen, så måske du lige skal tilsætte lidt ekstra mel så. Skyr kan være ret fast i konsistensen, så den kan du lige røre ud i lidt vand.
Fedtprocenten kan svinge, både i yoghurt og andre surmælksprodukter. Jeg brugte græsk yoghurt med 10% fedt og den var rigtig god. Bare brug den du har. En mere fedtfattig yoghurt eller skyr vil også være fin at bruge.
Prøv også denne lækre kanelkage med creme fraiche eller denne kanelkage (tykmælkskage). Man kan også bage en dejlig vaniljekage med færdigkøbt vaniljecreme?
Rigtig god fornøjelse med yoghurtkagen. Vi var vild med den herhjemme og mon ikke også den bliver en succes hjemme hos dig?
Min mand er ellers normalt ikke så vild med tørkager, men denne var han helt vild med.
Få flere opskrifter på skærekager og formkager ved at klikke her.
Prøv også disse lækre kager bagt med yoghurt, tykmælk, kærnemælk, creme fraiche, skyr el. lign:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.
