Farsbrød med grøntsager ost og hvidløg
Lækkert farsbrød med cheddar ost, hvidløg, peberfrugt og rødløg
Forb. tid20 minutter min
Tilb. tid1 time t
Samlet tid1 time t 20 minutter min
Antal: 10 pers.
Farsbrød:
- 1 kg hakket svinefars hakket oksekød kan også bruges, hakket kalv/flæsk er også fint
- 4 æg
- 3 dl mælk
- 100 gram havregryn ca. 3. dl
- 120 gram hvedemel ca. 2 dl
- 3 spsk dijonsennp
- 1 spsk hvidløgspeber
- 2 tsk groft salt
- 200 gram cheddarost i tern anden ost også kan sagtens bruges f.eks. feta ost. Ost kan også udelades
- 1 peberfrugt i små tern. Kan erstates med andre grøntsager f.eks. porrer eller gulerøddder
- 1 rødløg i tynde skiver. Almindelige løg kan også bruges
- 200 gram hele hvidløgsfed i olie incl. olie. Soltørret tomat i olie kan bruges i stedet for. Du kan nøjes med mere/mindre
Timiandressing:
- ½ liter creme fraiche
- 1 tsk akaciehonning
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk tørret timian
- salt/hvidløgspeber
Timiankartofler:
- 1½-2 kg kartofler skrællede og halverede
- olie
- groft salt
- 1-2 tsk tørret timian
Rør farsen med mælk og æg. Tilsæt havregryn og hvedemel.
Tilsæt sennep og krydderier og rør godt. Skær peberfrugt i tern og rødløg i skiver og tilsæt
Skær cheddarosten i små tern og tilsæt
Hæld til sidst hvidløg eller soltørret tomat i olie i. Olien skal også med (den giver god smag).
Fordel farsen i et ildfast fad eller en mellemstor bradepande (ca. 30x40 cm)
Steg farsbrødet ca. 1 time v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Det er færdigt, når det er sprødt og gyldent
Steg ovnkartoflerne sammen med farsbrødet i minimum 45 min v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Vend flere gange undervejs
Rør timiandressingen og servér til.
Kog evt. blomkål/ broccoli eller servér salat til.
Du kan erstatte cheddar osten med anden ost f.eks. feta ost
Farsbrødet kan laves med andre grøntsager
Kan fryses