Go Back Email Link
+ servings
Havregrynskugler opskrift med Bailey fedtfattig
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Havregrynskugler med Bailey – nem opskrift

Havregrynskugler med Bailey
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid20 minutter
Ret: Havregrynskugler opskrift med Bailey fedtfattig
Antal: 25 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 125 gram havregryn
  • 125 gram flormelis eller sukker
  • 30 gram blødt smør
  • ½ dl Bailey kan erstattes med Dooleys, fløde, kakaomælk, Nutella eller ell. lign.
  • 30 gram kakao
  • ½-1 spsk romessens eller ægte rom kan erstattes med ekstra Bailey
  • Drys: Kokosmel, krymmel eller 1 spsk kakaopulver iblandet 1 spsk sukker (Nesquick kan også bruges)
  • evt. 50 gram revet marcipan

Sådan gør du

  • Ælt alle ingredienser sammen med røremaskine eller hænderne). Varmen fra hænder vil blødgøre massen. Tilsæt evt. lidt ekstra Bailey/rom/smør, hvis du synes massen er for tør.
    Havregrynskugler opskrift med Bailey fedtfattig
  • Massen samles til sidst med Bailey. Smag til med romessens. Mængden bestemmer du selv. Start med 1 spsk
    Havregrynskugler opskrift med Bailey fedtfattig
  • Kugler trilles. Lav gerne små kugler, for romkuglerne er ret søde i det.
    Havregrynskugler opskrift med Bailey fedtfattig
  • Opbevar romkuglerne på køl, til de skal serveres
    Havregrynskugler opskrift med Bailey fedtfattig
  • Kuglerne kan vendes i krymmel (så kommer de til at ligne bagerens), i kokosmel (så kommer de til at ligne rigtige havregrynskugler) eller tril i sukker sukker og kakaopulver. Nesquick kan også bruges
    Havregrynskugler opskrift med Bailey fedtfattig
  • Jeg vendte mine havregrynskugler med kakaopulver og sukker. Sørg for at blandingen fordeles godt på alle sider af kuglerne.
    Havregrynskugler opskrift med Bailey fedtfattig
  • Opbevar havregrynskuglerne på køl i en tætsluttende beholder. Læg gerne et stykke køkkenrulle i bunden af kagedåsen, det vil opsuge noget af fugten.
    Havregrynskugler opskrift med Bailey fedtfattig

Noter

 Tilsæt evt. lidt ekstra Bailey/rom/smør, hvis du synes massen er for tør.
Kuglerne kan vendes i krymmel (så kommer de til at ligne bagerens), i kokosmel (så kommer de til at ligne rigtige havregrynskugler) eller tril i sukker sukker og kakaopulver. Nesquick kan også bruges
Tilsæt evt. 50 gram revet marcipan eller Nutella til Baileys kuglerne
Opbevar kuglerne i en tætsluttende beholder, gerne med madpapir imellem lagene
Havregrynskuglerne kan holde sig op til en uge på køl, måske lidt længere tid