Go Back Email Link
+ servings
Kartoffelfad og kyllingefilet i baconsvøb
Udskriv
4.50 fra 4 stemmer

Kyllingeinderfilet i ovn med bacon og kartofler

En skøn alt i et fad med kartofler og kyllingefilet med bacon
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Kartoffelfad og kyllingefilet med baconsvøb
Antal: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1½-2 kg kartofler lidt afhængig af hvor mange I er omkring middagsbordet
  • 4 rødløg
  • 2 peberfrugter rød+gul. Grønne kan være ret bitre
  • 500 gr kyllingeinderfilet eller kyllingeschnitzler kyllingefilet kan skæres i smallere stykker, så bliver det hurtigere gennemstegt
  • 125 gram bacon i skiver
  • Olie
  • Salt/peber og andet favoritkrydderi: paprika, pommes frites krydderi, eller krydderurter

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i både.
  • Brug gerne et slip-let-fad af støbejern eller aluminiumsfad. Så bliver dine kartofler også sprøde i bunden.
  • Vend kartoflerne med olie og salt og peber.
  • Tilsæt herefter rødløg i både og peberfrugt i smalle strimler.
    Kartoffelfad og kyllingefilet i baconsvøb
  • Sæt kartoffelfadet ind i ovnen på 175 grader varmluft og lad kartoflerne stege alene ca. 30 minutter imens du gør kyllingefiletterne klar.
  • Vikl bacon omkring kyllingestykkerne. Jeg klippede en skive bacon halvt over, og det passede fint til et stykke kyllingefilet.
  • Husk at krydr kyllingestykkerne godt først inden du vikler bacon omkring.
  • Vend kartoflerne godt rundt og læg kyllingestykkerne lægges godt tilrette på kartoffel/grøntsagsfadet.
    Kartoffelfad og kyllingefilet i baconsvøb
  • Lad kyllingen stege ovenpå kartoflerne 15 minutter i første omgang. Fadet tages ud og kartoflerne og kyllingestykker vendes rundt. Fadet steger videre i 15 minutter.
  • Retten er færdig, når både kartofler og kylling er sprøde og gennemstegte.
    Kartoffelfad og kyllingefilet i baconsvøb

Noter

Jeg brugte disse grøntsager fordi jeg lige havde dem i grøntsagsskuffen. J
eg tænker at du kan bruge alle mulige andre grøntsager? Gulerod, rodfrugter, almindelige løg, tja kun fantasien sætter vel grænser her?
Kyllingeinderfilet kan erstattes med kyllingefilet - skær evt. kyllingekødet i smalle strimler, så bliver det hurtigere gennemstegt. Hele kyllingebryster kan også bruges, men skal tilberedningstiden nok forlænges. 
Servér også gerne retten med f.eks. svinemørbraed