Cookies med Marsbar, marcipan og mandler
Knasende, sprøde cookies med marcipan, Marsbar og mandler
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid7 minutter min
Samlet tid22 minutter min
Ret: Cookies med marcipan, Marsbar og mandler
Antal: 30 stk
- 2 æggeblommer
- 50 gram smeltet smør
- 2 tsk. vanillesukker
- 100 gram flormelis 2 dl
- 60 gram mel 1½ dl
- 1½ tsk. natron
- 1 Marsbar, Yankiebar, Daim ell. lignende grofthakket. Kan udelades eller erstattes med anden chokolade.
- 100 gram marcipan kan udelades eller erstattes med f.eks. skumfiduser eller andre lækkerier?
- 100 gram mandler kan udelades eller erstattes med andre nødder
Rør flormelis og vanilje med æggeblommerne. Brug gerne ske.
Smelt smør i mikrobølgeovnen og tilsæt.
Bland mel med natron og tilsæt.
Hak Marsbar, marcipan og mandler groft og tilsæt. Dejen bliver hård og fast at røre, men man kan godt røre den bare med gaffel eller ske.
Sæt små dejkugler med god afstand på en bageplade med to teskeer. Der kan være ca. 20 stk. på en bageplade.
Bag kagerne Ca. 7-8 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Hold øje. Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldne.
Kagerne bliver knasende sprøde efter afkøling. Gem dem hurtigt væk i en kagedåse, de forsvinder nemlig hurtigt
Fyldet kan varieres. Prøv også med tranebær, chokoladeknapper, skumfiduser, eller lakrids?
Cookies'ene vil kunne holde sig 1 uges tid i kagedåse, men de er spist længe før.