Go Back Email Link
+ servings
Cookies med Marsbar, marcipan og mandler
Udskriv
5 fra 1 stemme

Cookies med Marsbar, marcipan og mandler

Knasende, sprøde cookies med marcipan, Marsbar og mandler
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid7 minutter
Samlet tid22 minutter
Ret: Cookies med marcipan, Marsbar og mandler
Antal: 30 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • 50 gram smeltet smør
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 100 gram flormelis 2 dl
  • 60 gram mel 1½ dl
  • tsk. natron
  • 1 Marsbar, Yankiebar, Daim ell. lignende grofthakket. Kan udelades eller erstattes med anden chokolade.
  • 100 gram marcipan kan udelades eller erstattes med f.eks. skumfiduser eller andre lækkerier?
  • 100 gram mandler kan udelades eller erstattes med andre nødder

Sådan gør du

  • Rør flormelis og vanilje med æggeblommerne. Brug gerne ske.
    Cookies med Marsbar, marcipan og mandler
  • Smelt smør i mikrobølgeovnen og tilsæt.
    Cookies med Marsbar, marcipan og mandler
  • Bland mel med natron og tilsæt.
    Cookies med Marsbar, marcipan og mandler
  • Hak Marsbar, marcipan og mandler groft og tilsæt. Dejen bliver hård og fast at røre, men man kan godt røre den bare med gaffel eller ske.
    Cookies med Marsbar, marcipan og mandler
  • Sæt små dejkugler med god afstand på en bageplade med to teskeer. Der kan være ca. 20 stk. på en bageplade.
    Cookies med marcipan, Marsbar og mandler
  • Bag kagerne Ca. 7-8 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Hold øje. Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldne.
    Cookies med Marsbar, marcipan og mandler
  • Kagerne bliver knasende sprøde efter afkøling. Gem dem hurtigt væk i en kagedåse, de forsvinder nemlig hurtigt
    Cookies med Marsbar, marcipan og mandler

Noter

Fyldet kan varieres. Prøv også med tranebær, chokoladeknapper, skumfiduser, eller lakrids?
Cookies'ene vil kunne holde sig 1 uges tid i kagedåse, men de er spist længe før.