Go Back Email Link
+ servings
Kylling i stegeso - langtidsstegt i Römertopf
Udskriv
5 fra 1 stemme

Kylling i stegeso - langtidsstegt i Römertopf

Mør og langtidsstegt kylling i Römertopf
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid4 timer
Samlet tid4 timer 20 minutter
Ret: Kylling i stegeso - langtidsstegt i Römertopf
Antal: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Kylling og kartoffelfad:

  • 1 kylling gerne en stor kylling 1400-1600 gram
  • 1 kg kartofler ca. 12 vaskede eller skrællede kartofler
  • 4 løg - gerne rødløg
  • 6-800 gram gulerødder ca. 8-10 stk. Kan erstattes med andre rodfrugter

Sennepsdressing med timian:

  • 2 spsk sennep - dijon- eller sød fransk sennep
  • 4 spsk olie raps- eller solsikkeolie
  • 4-5 fed hvidløg
  • 1 spsk timian - tørret eller frisk
  • 1 spsk akaciehonning eller alm. honning. 1 tsk sukker kan også bruges
  • Salt/peber rigeligt

Sådan gør du

  • Start med at fylde Römertopfen med vand og lad den trække i vand i minimum et kvartér. Sæt den nederste del i vasken og fyld den med vand. Sænk den anden del ned oveni.
  • Skræl/vask kartofler og fordel dem i stegesoen
    Kylling i stegeso - langtidsstegt i Römertopf
  • Skræl gulerødder og løg. Halvér og fyld dem i stegesoen
    Kylling i stegeso - langtidsstegt i Römertopf
  • Bland dressingen
    Kylling i stegeso - langtidsstegt i Römertopf
  • Dryp halvdelen af dressingen over kartoffelfadet og vend godt rundt.
    Kylling i stegeso - langtidsstegt i Römertopf
  • Placér kyllingen ovenpå kartofler/gulerødder og løg og dryp resten af dressingen over kyllingen
    Kylling i stegeso - langtidsstegt i Römertopf
  • Sæt stegesoen i en kold ovn v. 150 grader varmluft i ca. 3½- 4 timer eller 2½ time v. 175 grader varmluft. Tilberedningstiden afhænger af hvor stor din kylling er og hvor godt din ovn varmer, så tjek kylling og kartofler undervejs.  Vores kylling vejede 1600 gram.
  • Tjek kyllingen til sidst og mærk efter om den - og kartoflerne - virker møre. Lad den gerne få de sidste 10-15 minutter uden låg v. 175 grader varmluft, så kyllingeskindet kan blive sprødt og lækkert
  • Når kyllingen og kartoflerne er møre, så tag kyllingen ud og lad kartoflerne stege alene uden låg, imens du parterer kyllingen.
    Kylling i stegeso - langtidsstegt i Römertopf
  • Partér kyllingen og servér retten gerne med aioli eller creme fraiche dressing til
    Kylling i stegeso - langtidsstegt i Römertopf

Noter

Du kan bruge en stegeso af glas eller en støbejernsgryde, du sætter i ovnen
Du kan bruge andre grøntsager/rodfrugter til retten
Tilberedningstiden afhænger af hvor stor din kylling er og hvor godt din ovn varmer, så tjek kylling og kartofler undervejs.  Vores kylling vejede 1600 gram.
Du kan forkorte tilberedningstiden ved at skrue temperaturen op på 175 grader. Anslået tilberedningstid ca. 2-2½ timer, afhængigt af hvor stor din kylling er.