Start med at fylde Römertopfen med vand og lad den trække i vand i minimum et kvartér. Sæt den nederste del i vasken og fyld den med vand. Sænk den anden del ned oveni.
Skræl/vask kartofler og fordel dem i stegesoen
Skræl gulerødder og løg. Halvér og fyld dem i stegesoen
Bland dressingen
Dryp halvdelen af dressingen over kartoffelfadet og vend godt rundt.
Placér kyllingen ovenpå kartofler/gulerødder og løg og dryp resten af dressingen over kyllingen
Sæt stegesoen i en kold ovn v. 150 grader varmluft i ca. 3½- 4 timer eller 2½ time v. 175 grader varmluft. Tilberedningstiden afhænger af hvor stor din kylling er og hvor godt din ovn varmer, så tjek kylling og kartofler undervejs. Vores kylling vejede 1600 gram.
Tjek kyllingen til sidst og mærk efter om den - og kartoflerne - virker møre. Lad den gerne få de sidste 10-15 minutter uden låg v. 175 grader varmluft, så kyllingeskindet kan blive sprødt og lækkert
Når kyllingen og kartoflerne er møre, så tag kyllingen ud og lad kartoflerne stege alene uden låg, imens du parterer kyllingen.
Partér kyllingen og servér retten gerne med aioli eller creme fraiche dressing til