Go Back Email Link
+ servings
Benløse fugle i ovn - opskrift til stegeso
Udskriv
5 fra 1 stemme

Benløse fugle i ovn - opskrift til stegeso

Lækker simremad i stegeso: benløse fugle med flødesovs og tilbehør
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid2 timer
Samlet tid2 timer 30 minutter
Ret: Benløse fugle i ovn - opskrift til stegeso
Servings: 6 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg lårtunge eller okseklump ell. okseinderlår
  • Smør til stegning
  • 150-200 gram bacon skiver skåret i halve
  • Salt/peber
  • Evt. persille
  • 2 løg
  • 1 liter oksebouillon af 2 okseboullonterninger
  • dl piskefløde kaffefløde eller Milda kan også bruges
  • Jævning
  • Kulør
  • Tilbehør: Kartofler, tyttebær, flødesovs Ris eller kartoffelmos smager også lækkert til

Sådan gør du

  • Lad stegesoen suge vand i minimum 15 minutter, hvis du bruger en stegeso af rødler (Römertopf)
  • Skær lårtungen i skiver på ca. ½ cm Krydr kødstykken godt med salt og peber på begge sider.
    Benløse fugle i ovn - opskrift til stegeso
  • Rul stykkerne sammen. Du kan putte lidt persille indeni kødrullerne
    Benløse fugle i ovn - opskrift til stegeso
  • Skær baconskiverne i halve og vikl bacon om hvert kødstykke.
    Benløse fugle i ovn - opskrift til stegeso
  • Vikl kødsnor omkring eller brug kødnåle/bambuspinde
  • Steg kødrullerne i smør. Krydr kødrullerne igen. Steg dem på begge sider og fordel dem herefter i stegesoen.
    Benløse fugle i ovn - opskrift til stegeso
  • Fordel de benløse fugle i stegesoen
    Benløse fugle i ovn - opskrift til stegeso
  • Opblød 2 oksebouillonterninger i 2 dl kogende vand og bland det med 8 dl kold vand, så væsken køler ned.
  • Skræl løg og skær løget i skiver. Steg løgene i pandens stegesky
  • Fordel de bløde løg ovenpå og hæld bouillonen over. Kog panden af med lidt vand/mælk og hæld også det i stegesoen.
    Benløse fugle i ovn - opskrift til stegeso
  • Sæt låget på stegesoen og sæt den i en kold ovn. Tilbered de benløse fugle i 1½-2 timer v. 200 grader varmluft. Sæt den i en kold ovn. Gerne længere tid, ved lavere temperatur. De benløse er færdige, når kødet er mørt
    Benløse fugle i ovn - opskrift til stegeso
  • Tag de benløse fugle op af sovsen og hæld stegeskyen i en gryde, incl. løg. Tilsæt fløde og jævn sovsen. Tilsæt kulør. Smag til med salt, peber og evt. tyttebær.
    Benløse fugle i ovn - opskrift til stegeso
  • Læg kødstykkerne tilbage i flødesovsen og servér med f.eks. kartofler, kartoffelmos eller ris til.
    Benløse fugle i ovn - opskrift til stegeso

Noter

Retten kan laves i slow cooker / crockpot eller i e nstegegryde på komfuret. 
En stegeso af glas kan også bruges. 
Du kan bruge okseinderlår til retten også.
Retten er fryseegnet