Go Back Email Link
+ servings
Brombær cheesecake i glas - nem opskrift
Udskriv
No ratings yet

Brombær cheesecake i glas - nem opskrift

Nem cheesecake brombær - portionsanrettet
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid5 minutter
Samlet tid10 minutter
Ret: Brombær cheesecake i glas - nem opskrift
Servings: 3 pers.
Author: Gitte Hansen

Equipment

Ingredienser

Kiksebund:

  • 3 digestive kiks Bastogne, kammerjunker, vaniljekranse eller andre småkager kan også bruges
  • 15 gram smør smeltet

Flødeostecreme:

  • dl piskefløde Cremefine kan også bruges
  • 60 gram flødeost naturel mascarpone kan også bruges
  • 2-3 spsk flormelis smag til
  • 50 gram brombær friske eller frosne - andre bær kan bruges
  • Pynt: Friske brombær, chokolade og evt. mynteblade/citronmelisse. al slags chokolade kan bruges

Sådan gør du

  • Knus digestivekiksene fint, ved at putte dem i en lille plasticpose og bank på dem med en kagerulle.
  • Rør det smeltede smør i. Fordel kiksemassen i bunden af tre serveringsglas. Tryk massen let sammen med en teske.
    Brombær cheesecake i glas - nem opskrift
  • Skyl brombærrene, dup dem helt tørre eller lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
    Brombær
  • Hæld brombærrene i en høj skål sammen med fløde og flødeost. Blend massen med stavblender til en tyk ostecreme.
    Brombær cheesecake i glas - nem opskrift
  • Smag til med flormelis. Mængden af flormelis, du skal bruge, afhænger af hvor søde/syrlige dine bær er.
    Brombær cheesecake i glas - nem opskrift
  • Fordel cremen oven på kiksebunden og glat den lidt ud. Tildæk med husholdningsfilm og afkøl 15-30 minutter. Kan også serveres straks. Pynt med friske brombær, lidt chokolade og evt. mynteblade, før servering.
    Brombær cheesecake i glas - nem opskrift

Noter

De små ostekager kan holde sig på køl i 2-3 dage. Kiksemassen vil dog blive blød med tiden. 
Brombær kan erstattes med andre bær.
Smag evt. også til med lidt vaniljesukker.