Daim cheesecake i glas - nem opskrift
Nem cheesecake med Daim uden husblas
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid30 minutter min
Samlet tid40 minutter min
Ret: Daim cheesecake i glas - nem opskrift
Servings: 5 pers.
- 5 stk orangeflager eller knust Digestive. Bastogne kan også bruges. Kiks kan også udelades
- 20 gram smeltet smør
- 100 gram flødeost naturel Buko, Philadelphia el. Mascarpone
- 1¼ dl fløde Cremefine kan sagtens bruges
- 3 spsk flormelis smag til
- 60 gram Daim 2 stk Daim chokoladebar. Marabou Daim eller anden chokolade kan også bruges
- evt. vaniljesukker
Hak Daim chokoladen
Knus kiksene f.eks. i en plasticpose. Smelt smørret få sek. i mikroovnen og bland det i kikseblandingen. Læg ca. 1-1½ spsk kikseblanding i hvert lille dessertglas. Tryk massen lidt flad med en ske og stil glassene i køleskabet.
Pisk fløden let til skum og rør flødeosten i. Tilsæt chokolade (gem lidt til pynt). Smag til med flormelis og evt. vaniljesukker Fordel massen i glassene. Pynt med Daim på toppen og afkøl i minimum ½ time (eller 15 min. i fryseren).
Tjek f.eks. opskriften på denne med chokolade ud eller denne med Nutella.
Desserten kan holde sig 1-2 dage i køleskabet. Opbevar dem tildækket med film.
Kan anrettes i en større serveringsskål.
Daim cheesecaken er uden husblas, så den kan ikke udskæres i portionsstykker.