Go Back Email Link
+ servings
Cookiekage snitter med Daim og chokolade
Udskriv
5 fra 1 stemme

Daim kage snitter - chokoladekage med Daim

En nem cookie kage med Daim og mandler
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid22 minutter
Samlet tid32 minutter
Ret: Daim kage snitter - chokoladekage med Daim
Servings: 12 stk
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

Cookiekage dej:

  • 110 gram smør
  • 125 gram sukker kan erstattes med rørsukker ell. brun farin
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 gram sirup ca. ½ dl - 4-5 spsk. Både lys og mørk kan bruges
  • 175 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 1 spsk kakaopulver kan udelades, hvis du ønsker en lys variant

Topping:

  • 1-2 Daim chokoladebar Jeg brugte 1, men 2 vil også være lækkert. Al anden chokolade kan bruges
  • 1 hånd mandler grofthakkede. Kan udelades eller erstattes med andre nødder
  • ½ tsk saltflager eller groft salt - kan udelades

Sådan gør du

  • Pisk smør, sukker og vaniljesukker. Pisk ægget i. Bland mel med bagepulver og sigt det i dejen. Tilsæt sirup og rør dejen. Det bliver en hård fast dej at røre, brug gerne elpisker. Tilsæt evt. ekstra sirup, hvis dejen smuldrer for meget
    Cookiekage snitter med Daim og chokolade
  • Smør en bageform og fordel dejen heri. Tryk dejen ud i formen, ved at fugte fingrene med vand. Min form målte 13x30 cm, men en form på 20x20 cm vil også være fin - eller et rundt tærtefad
    Cookiekage snitter med Daim og chokolade
  • Hak mandler og Daim chokolade groft og fordel det på dejen. Tryk fyldet lidt ned i dejen og drys til sidst saltflager på (kan udelades)
    Cookiekage snitter med Daim og chokolade
  • Bag kagen ca. 20-22 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn). Kagen skal være sprød på toppen, men stadig føles lidt klæg/brownieagtig/ubagt indeni. Kagen sætter sig efter afkøling.
    Cookiekage snitter med Daim og chokolade
  • Skær små cookiekage stykker ud og servér kagen lun, gerne med flødeskum eller vaniljeis til.
    Cookiekage snitter med Daim og chokolade

Noter

Kagen kan også bages som cookies. Bland alle ingredienser og sæt små kugler på bagepladen og bag som cookies. 
Fryseegnet. 
Holdbarhed: 3-4 dage indpakket på køkkenbordet