Pisk smør, sukker og vaniljesukker. Pisk ægget i. Bland mel med bagepulver og sigt det i dejen. Tilsæt sirup og rør dejen. Det bliver en hård fast dej at røre, brug gerne elpisker. Tilsæt evt. ekstra sirup, hvis dejen smuldrer for meget
Smør en bageform og fordel dejen heri. Tryk dejen ud i formen, ved at fugte fingrene med vand. Min form målte 13x30 cm, men en form på 20x20 cm vil også være fin - eller et rundt tærtefad
Hak mandler og Daim chokolade groft og fordel det på dejen. Tryk fyldet lidt ned i dejen og drys til sidst saltflager på (kan udelades)
Bag kagen ca. 20-22 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn). Kagen skal være sprød på toppen, men stadig føles lidt klæg/brownieagtig/ubagt indeni. Kagen sætter sig efter afkøling.
Skær små cookiekage stykker ud og servér kagen lun, gerne med flødeskum eller vaniljeis til.