Rør remonce af blødt smør, brun farin, mel og vaniljesukker. Hvedemelet sikrer, at fyldet ikke så nemt løber ud af kringlen.
Rul butterdejen ud på det bagepapir, der følger med og fordel remoncen i en bane på midten. Lad der være ca. 1½ cm fri kant foroven og forneden. Drys 2 teskefulde kanel over remoncen. Du kan også bare blande kanel i remoncen.
Skær skrå snit i siden af dejen på ca. 2 cm og ind til ca. 2 cm fra fyldet. Fold enderne i top og bund indover remoncen først og fold herefter flapperne ind over remoncen skiftevis fra side til side. "Nip" dejen sammen, så der ingen sprækker er.
Pensl butterdejskringlen godt med sammenpisket æg, i alle sprækker. Når ægget stivner, hjælper det med at holde fyldet inde.
Hak mandlerne fint og drys dem på toppen sammen med perlesukker.
Bag kringlen nederst i ovnen ved 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn) i ca. 20-25 minutter. Sluk evt. for ovnen efter 20 minutter og bag kringlen færdig i eftervarmen. Den er færdig, når den er sprød og gyldenbrun (ikke for mørk).
Nyd kringlen lun, men den smager også godt kold.