Glutenfri rabarbercrumble - rabarbertærte med mandelmel
En nem, fedtfattig og glutenfri rabarbertærte med mandelmel
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid25 minutter min
Samlet tid40 minutter min
Ret: Glutenfri rabarbercrumble - rabarbertærte med mandelmel
Servings: 6 pers.
- 500 gram rabarber i små stykker kan erstattes med anden frugt f.eks. pærer, æbler eller jordbær, brombær?
- 200 gram sukker + 3 spsk
- 2 spsk. kartoffelmel/maizenamel.
- 200 gram mandelmel eller blendede mandler
- 1½ æggehvide
- 3 dråber mandelessens kan udelades
- Drys: 100 gram grofthakkede mandler
Rabarberstænglerne skæres i små stykker.
Smuldr dejens ingredienser sammen. Alt vendes bare rundt. Kartoffelmel tilsættes for at opsuge væden fra rabarberne.
Tilsæt et par dråber mandelessens for at give ekstra god makron/marcipansmag (kan udelades)
Fordel rabarberne i et tærtefad. Vend dem med 3 spsk sukker. Mit fad målte ca. 26-28 cm i diameter
Drys smuldredejen over rabarberne og drys med grofthakkede mandler på toppen (kan udelades).
Bag rabarbertærten ca. 25 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn). Kig til den undervejs og skru evt. lidt ned hvis mandlerne på toppen er på vej til at blive for brændte.
Rabarbertærten er færdig, når væden er fordampet og makroncrumblen på toppen er sprød
Rabarber kan erstattes med anden frugt f.eks. pærer, æbler eller jordbær, brombær?
Nydes lun med flødeskum eller vaniljeis til.
Kagen kan lunes dagen efter i ovnen igen