Go Back Email Link
+ servings
Chokoladesmåkager med smørcreme - lækre chokoladekager á la Oreo
Udskriv
5 fra 1 stemme

Havregrynskager med smørcreme á la Oreo

Sprøde havregrynssmåkager med chokolade lagt sammen med smørcreme med vanilje
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid25 minutter
Servings: 20 stk
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

Havregrynssmåkager med chokolade

  • 100 gram smør
  • 100 gram chokolade mørk kan udelades
  • 100 gram sukker kan erstattes med brunt farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • ½ dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 gram havregryn

Smørcreme

  • 50 gram blødt smør
  • 2 dl flormelis
  • 1 spsk vaniljesukker eller marven fra ½-1 vaniljestang
  • 1-2 æggeblommer

Sådan gør du

  • Put smør og chokolade i en gryde og smelt det langsomt sammen ved middel varme.
  • Sænk temperaturen og tilsæt sukker og vaniljesukker. Tilsæt ægget også
  • Tilsæt havregryn. Bland hvedemelet med bagepulver og tilsæt. Rør dejen godt sammen
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt små havregrynskager på en bageplade med to teskeer. Der kan være ca. 25-30 stk pr. bageplade
  • Bag havregrynskagerne ca. 7-8 minutter v. 175 grader varmluft.
    Chokoladesmåkager med smørcreme - lækre chokoladekager á la Oreo
  • Det kan være lidt svært at se om kagerne har fået nok. Er de stadigvæk bløde, efter de er afkølet, så kan de bages 3-4 minutter igen.
  • Stil kagerne til afkøling.
    Chokoladesmåkager med smørcreme - lækre chokoladekager á la Oreo
  • Lav smørcremen imens kagerne bager:
  • Blødgør smørret 15-30 sekunder i mikrobølgeovnen
  • Rør flormelis og vanilje i. Hvis du bruger vaniljestang, så blødgør vaniljemarven med lidt sukker, før du blander den i.
  • Rør til sidst æggeblommerne i.
  • Stil smørcremen koldt, til den skal bruges.
  • Læg kagerne sammen med smørcreme, når de er helt afkølede.
    Chokoladesmåkager med smørcreme - lækre chokoladekager á la Oreo

Noter

Ønsker du bare havregrynskager i en klassisk version, så undlader du jo bare chokoladen. Kagerne opbevares i køleskabet i en beholder med tætsluttende låg.
Kagerne kan fint holde sig i 3-4 dage på køl (jeg har ikke prøvet at fryse dem).