Lun vandet i elkedel til fingervarmt. Rør gæren ud heri og tilsæt sukker, æg, olie og evt. vaniljesukker. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt sammen med salt og kardemomme
Vask rabarberne og skær dem i ½ cm stykker. Vend dem i 3-4 spsk sukker og lad dem trække imens du laver dejen
Ælt rabarberne godt ind i dejen. Rør mel i, til dejen slipper fad og fingre. Lad dejen hæve 15-20 minutter i ovnen v. 30 grader, eller til dobbelt størrelse. Kan også hæve på køkkenbordet, forlæng så hævetiden ca. 10 min.
Form nu små hveder og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg målte ca. 75 gram dej af pr. hvede. Der bliver 25-26 hveder af denne portion. Du kan evt. lave halvdelen uden rabarber.
Lad hvederne hæve 15-20 minutter i ovnen v. 30 grader eller til dobbelt størrelse. Bare sæt bradepanden/bagepladen i ovnen tildækket med et viskestykke. Kan også hæve på køkkenbordet, forlæng så hævetiden med 10 min..
Tag hvederne ud og skru ovntemperaturen op på 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Pensl med kold kaffe og drys evt. med perlesukker. Bag hvederne, når ovnen er varm i ca. 15 min. De er færdige, når de er sprøde & gyldne.
Nyd gerne hvederne lune med smør eller flæk dem, når de er kolde og rist dem på brødrister eller i airfryer