Go Back Email Link
+ servings
Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift

Lækre luftige hveder med rabarber og kardemomme
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid1 time
Samlet tid1 time 15 minutter
Ret: Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift
Servings: 26 stk.
Author: Gitte Hansen

Equipment

Ingredienser

  • ½ liter lunkent vand kan erstattes med mælk/kærnemælk el. lign.
  • 50 gram gær
  • 3 spsk sukker ca. 30 gram
  • 1 dl olie smagsneutral raps- eller solsikkeolie. Kan erstattes med 100 gram smeltet smør
  • 1 æg
  • 1050 gram hvedemel ca.
  • tsk kardemomme kan udelades eller erstattes med kanel
  • 1 tsk salt
  • 200 gram rabarber skåret i ½ cm stykker. Kan udelades eller erstattes med anden frugt
  • 3-4 spsk sukker - ekstra til at vende rabarberne i
  • evt. 1 tsk vaniljesukker
  • Pensling: Kold kaffe eller vand/mælk/sammenpisket æg
  • Drys: Perlesukker/rørsukker/alm. sukker kan udelades
  • Evt. marcipan

Sådan gør du

  • Lun vandet i elkedel til fingervarmt. Rør gæren ud heri og tilsæt sukker, æg, olie og evt. vaniljesukker. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt sammen med salt og kardemomme
    Varme hveder - lækre, luftige - nem opskrift
  • Vask rabarberne og skær dem i ½ cm stykker. Vend dem i 3-4 spsk sukker og lad dem trække imens du laver dejen
    Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift
  • Ælt rabarberne godt ind i dejen. Rør mel i, til dejen slipper fad og fingre. Lad dejen hæve 15-20 minutter i ovnen v. 30 grader, eller til dobbelt størrelse. Kan også hæve på køkkenbordet, forlæng så hævetiden ca. 10 min.
    Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift
  • Form nu små hveder og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg målte ca. 75 gram dej af pr. hvede. Der bliver 25-26 hveder af denne portion. Du kan evt. lave halvdelen uden rabarber.
    Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift
  • Lad hvederne hæve 15-20 minutter i ovnen v. 30 grader eller til dobbelt størrelse. Bare sæt bradepanden/bagepladen i ovnen tildækket med et viskestykke. Kan også hæve på køkkenbordet, forlæng så hævetiden med 10 min..
    Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift
  • Tag hvederne ud og skru ovntemperaturen op på 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Pensl med kold kaffe og drys evt. med perlesukker. Bag hvederne, når ovnen er varm i ca. 15 min. De er færdige, når de er sprøde & gyldne.
    Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift
  • Nyd gerne hvederne lune med smør eller flæk dem, når de er kolde og rist dem på brødrister eller i airfryer
    Hveder med rabarber & kardemomme - opskrift

Noter

Der bliver 25-26 hveder af denne portion. Du kan evt. lave halvdelen uden rabarber.
Hvederne er fryseegnede
Du kan udelade kardemomme eller erstatte med kanel.
Hveder med rabarber er også lækre med marcipan - tilsæt evt. lidt marcipan i tern.
Hvederne kan flækkes og ristes på brødrister eller i airfryer