Go Back Email Link
+ servings
Julemandens knapper
Udskriv
5 fra 4 stemmer

Julemandens knapper nem og lækker opskrift

Julemandens knapper er julens nemmeste småkager
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid25 minutter
Servings: 80 stk
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 240 gram mel 4 dl
  • 50 gram flormelis 1 dl
  • 175 gram smør
  • 2 spsk vand
  • 2 tsk vanillesukker
  • ¼ tsk salt
  • ½ tsk bagepulver kan udelades.
  • Chokoladeknapper til toppen f.eks Carletti overtræksknapper

Sådan gør du

  • Smørret smuldres i de tørre ingredienser. Dejen samles med vand. 
  • Kugler trilles i pebernødde-størrelse. Læg kagerne på en bageplade. Der kan være mange på en plade, for de hæver ikke meget. 
    Julemandens knapper
  • Pres en chokoladeknap ned på toppen. 
    Julemandens knapper
  • Bages 8-10 minutter på 175 grader varmluft. Kagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde
    Julemandens knapper

Noter

Kagerne opbevares i kagedåse under tætsluttende låg. De kan holde sig i i ugevis, eller lige til de er spist :-)
Dejen kan også bruges som vaniljekransedej