Go Back Email Link
+ servings
Kartoffelbrød uden æltning - fladbrød med kartofler
Udskriv
No ratings yet

Kartoffelbrød uden æltning - fladbrød med kartofler

Nemt fladbrød med kartofler
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid1 time
Samlet tid1 time 10 minutter
Ret: Kartoffelbrød uden æltning - fladbrød med kartofler
Køkken: Madbrød, pizza
Servings: 4 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

Dej:

  • 3 dl vand lunken
  • 1 dl tykmælk yoghurt/kærnemælk/mælk eller ekstra vand kan også bruges.
  • 25 gram gær
  • 1 tsk sukker eller honning
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronsaft
  • 400 gram hvedemel ca. gerne pizzamel, Manitoba eller Tipo 00

Kartoffelfyld:

  • 3-5 kartofler ca. - afhængigt af størrelse. Skåret i meget tynde skiver.
  • Olie rigeligt. Raps eller solsikkeolie, olivenolie kan også bruges
  • Flagesalt eller almindeligt salt
  • evt. frisk rosmarin
  • evt. bacon i tern

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt tykmælk, sukker og citronsaft. Rør salt og melet i lidt ad gangen. Dejen kan røres bare med røreske og behøver ikke blive æltet.
    Pizza med squash, mozzarella og løg - nem opskrift
  • Dejen bliver blød og let flydende. Du kan se konsistensen på billedet.
    Pizza med squash, mozzarella og løg - nem opskrift
  • Beklæd en bradepande med bagepapir. Smør dejen ud herpå med en dejskraber. Dryp olie på dejen, så er den nemmere at trække helt ud i kanterne. Hvis du foretrækker et tykkere kartoffelbrød, så smør ikke dejen helt tyndt ud.
    Pizza med squash, mozzarella og løg - nem opskrift
  • Lad dejen hæve lunt tildækket i 45-60 minutter. Du kan lynhæve dejen 30 minutter i ovnen v. 30-40 grader (ikke varmluft).
    Pizza med squash, mozzarella og løg - nem opskrift
  • Vask kartoflerne imens. Skræl dem evt. og snit dem i meget fine/tynde skiver på et råkostjern/rivejern/juliennejern eller i en køkkenmaskine. Kram væden fra og dup kartoflerne tørre.
    Kartoffelbrød uden æltning - fladbrød med kartofler
  • Dryp rigeligt olie på dejbunden og fordel herefter kartoffelskiverne ovenpå. De skal helst ikke ligge i lag. Dryp/pensl med ekstra olie og drys med flagesalt og evt. rosmarin.
    Kartoffelbrød uden æltning - fladbrød med kartofler
  • Bag kartoffelbrødet nederst i ovnen ved 225 grader varmluft (250 grader alm. ovn) i ca. 25-30 minutter, eller til brødet er sprødt og gyldenbrunt. Tjek om bunden er sprød undervejs. Sænk evt. temperaturen, hvis kartoffelbrødet bliver for mørkt.
    Kartoffelbrød uden æltning - fladbrød med kartofler
  • Server kartoffelbrødet rygende varmt. Drys evt. med lidt ekstra flagesalt. Det er nemmest at klippe stykker ud.
    Kartoffelbrød uden æltning - fladbrød med kartofler

Noter

Brødet kan laves med andet fyld.
Fryseegnet.
Kan lunes i mikroovn, ovn eller airfryer ved svag varme dagen efter.