Go Back Email Link
+ servings
Krydret æblekage - efterårskage med æbler og krydderier
Udskriv
No ratings yet

Krydret æblekage - efterårskage med æbler og krydderier

Nem kage med æbler
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid55 minutter
Ret: Krydret æblekage - efterårskage med æbler og krydderier
Servings: 8 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 5 æbler Gerne med skræl - skåret i smalle både. Kan erstatte med anden frugt
  • 2 æg
  • 170 gram sukker ca. 2 dl. Kan erstattes med brun farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 gram smør smeltet. Kan erstattes med ½ dl smagsneutral olie.
  • 1 dl kærnemælk kan erstattes med mælk, yoghurt, tykmælk eller lignende.
  • 150 gram mel ca. 2½ dl
  • 1 tsk bagepulver brunt bagepulver kan også bruges
  • 1 nip salt
  • 1 spsk kanel
  • 2 tsk kardemomme kan udelades
  • 1 tsk stødt ingefær
  • evt. ½ tsk stødt nellike, allehånde eller muskatnød

Drys:

  • 2 tsk kanel
  • 2 spsk sukker rørsukker ell. perlesukker kan også bruges
  • 1-2 håndfulde mandler grofthakkede. Kan udelades eller erstattes med andre nødder

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Smelt smørret i mikrobølgeovnen og tilsæt sammen med kærnemælken.
    Æblekage - opskrift på kage med æble & kanel
  • Bland mel med bagepulver, kardemomme, ingefær og kanel og sigt det i dejen.
    Krydret æblekage - efterårskage med æbler og krydderier
  • Vend dejen forsigtigt rundt med dejskraber, til dejen er klumpefri.
    Krydret æblekage - efterårskage med æbler og krydderier
  • Smør et tærtefad /springform og hæld dejen heri. Mit fad målte 24 cm i diameter og var ca 5 cm højt. Skyl æblerne. Lad gerne skrællen blive på, hvis den er fin. Skær æblestykkerne i smalle både og stop dem ned i dejen.
    Krydret æblekage - efterårskage med æbler og krydderier
  • Bland kanelsukkeret og drys det på toppen af kagen.
    Krydret æblekage - efterårskage med æbler og krydderier
  • Hak mandlerne groft og drys dem på kagen.
    Krydret æblekage - efterårskage med æbler og krydderier
  • Bag kagen nederst i ovnen i ca. 35-40 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagen er færdig, når den er sprød, gyldenbrun og gennembagt. Tjek den undervejs med en tandstikker eller lignende.
    Krydret æblekage - efterårskage med æbler og krydderier
  • Nyd æblekagen lun. Servéres gerne med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum til.
    Krydret æblekage - efterårskage med æbler og krydderier

Noter

Kagen kan bages med anden frugt end æbler f.eks. blommer eller pærer.
Holdbarhed og opbevaring: Opbevar kagen tildækket på køkkenbordet. Den er svampet og frisk i minimum 2-3 dage, men den kan også fryses. Lunes gerne i ovn/airfryer/mikroovn før servering.