Go Back Email Link
+ servings
Mazarinkage med appelsin - nem opskrift
Udskriv
4.25 fra 4 stemmer

Mazarinkage med appelsin - nem opskrift

Saftig og syrlig appelsinkage med marcipan - svampet og nem at lave
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid55 minutter
Ret: Mazarinkage med appelsin - nem opskrift
Servings: 12 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

Mazarinkage med appelsin

  • 160 gram smør blødt
  • 200 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 250 gram hvedemel
  • 1 nip salt
  • 2 tsk bagepulver
  • ¾ dl mælk eller creme fraiche, tykmælk ell. lign.
  • 1 usprøjtet øko. appelsin (revet skal og saft) Du kan bruge 2 og bruge skal/appelsinsaften fra den ekstra appelsin til at dryppe over kagen efter bagning
  • 175 gram marcipan revet. kan udelades eller du kan nøjes med mindre

Pynt:

  • 25 gram smeltet chokolade smeltes nemt i en lille pose i mikroovnen
  • Kan også pyntes med appelsinglasur, rørt med flormelis og appelsinsaft

Sådan gør du

  • Pisk smør, sukker og vaniljesukker hvidt. Pisk æggene i ét af gangen. Riv appelsinskallen og tilsæt. Pres appelsinen og tilsæt saften til dejen. Bruger du ikke økologiske appelsiner, så udelad skallen
    Citronkage med marcipan - nem kage med citron
  • Bland hvedemel med bagepulver og salt og rør det i, skiftesvis med mælken. Rør til dejen er klumpefri
    Mazarinkage med appelsin - nem opskrift
  • Riv marcipanen og tilsæt. Vend dejen med en dejskraber
    Citronkage med marcipan - nem kage med citron
  • Smør et tærtefad/ildfast fad og fordel dejen heri. Min form er 25 cm i diameter og 5 cm højt. Du kan også bage kagen i en rugbrødsform med bagepapir.
    Mazarinkage med appelsin - nem opskrift
  • Bag kagen ca. 35-40 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bag kagen nederst i ovnen og bag den ikke for længe. Kagen er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt. Tjek kagen undervejs
    Mazarinkage med appelsin - nem opskrift
  • Lad kagen afkøle helt. Dryp evt. kagen med appelsinsaft efter bagning. Kan også pyntes med appelsinglasur efter afkøling, rørt af saften fra en appelsin og flormelis
  • Smelt chokolade. Det gøres nemmest ved at putte chokoladen i en lille pose og lune den kort tid i mikroovnen. Klip et lille hul i posen, og fordel chokoladestriber på kagen (eller andre mønstre)
    Mazarinkage med appelsin - nem opskrift
  • Kagen er er frisk og lækker i flere dage. Opbevares indpakket på køkkenbordet
    Mazarinkage med appelsin - nem opskrift

Noter

Dryp gerne den bagte kage med saft fra en ekstra appelsin, for kraftigere appelsinsmag
Kan pyntes med appelsinglasur,rørt med flormelis og appelsinsaft
Appelsin kan erstattes med øko citron eller anden frugt. Bruger du ikke økologiske appelsiner, så udelad skallen og nøjes med saften.
Kagen er fryseegnet. Kan bages som muffins også med ca. den halve bagetid.