Go Back Email Link
+ servings
Rabarbergalette - nem opskrift på sprød galette med rabarber
Udskriv
5 fra 1 stemme

Rabarbergalette - nem opskrift på sprød galette med rabarber

Nem galette med rabarber
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid35 minutter
Samlet tid50 minutter
Ret: Rabarbergalette - nem opskrift på sprød galette med rabarber
Servings: 8 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

Galette dej:

  • 200 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver for at få dejen mere luftig, kan sikkert godt udelades
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 100 gram koldt smør i små tern
  • 3 spsk vand
  • 3 spsk sirup både lys/mørk kan bruges
  • 40 gram sukker
  • ½ sammenpisket æg resten skal bruges til pensling

Rabarber fyld:

  • 200 gram rabarber skåret i smalle stængler. Anden frugt kan bruges f.eks. æbler, pærer, blommer, brombær?
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk majsstivelse eller kartoffelmel

Pensling og drys:

  • ½ sammenpisket æg resten af ægget fra dejen
  • perlesukker eller almindeligt sukker
  • evt. mandelflager

Sådan gør du

Galette dej:

  • Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og salt i en skål. Tilsæt smør og ½ sammenpisket æg. Saml dejen med vand og sirup tilsat lidt af gangen, til dejen kan samles til en kugle
    Rabarbergalette - nem opskrift på sprød galette med rabarber
  • Stil dejen i køleskabet, gerne et kvartérs tid, imens du ordner rabarberne
    Rabarbergalette - nem opskrift på sprød galette med rabarber

Rabarber fyld:

  • Skyl rabarberne og skær dem ud i f.eks. 3-4 cm stykker. Bruger du store stængler, så skær dem ud, så tykkelsen passer med de tynde stængler. Dup rabarberne tørre og bland dem med sukker, vaniljesukker og majsstivelse. Lad dem trække.
    Rabarbergalette - nem opskrift på sprød galette med rabarber

Sådan samler du din galette:

  • Rul din galette dej ud på et stykke bagepapir - ca. 3-5 mm tyk. Drys lidt mel på bagepapiret først, så dejen ikke klæber. Fordel rabarberne på bunden men lad 2-3 cm af kanten være fri. (se billede). Fordel rest af sukkermarinaden på rabarberne.
    Rabarbergalette - nem opskrift på sprød galette med rabarber
  • Brug bagepapiret til at "vippe" dejen op over rabarberne med. Træk/fold den godt indover rabarberne (se billede). Pens dejen godt med resten af det sammenpiskede æg og drys både dej og rabarber med perlesukker.
    Rabarbergalette - nem opskrift på sprød galette med rabarber
  • Bag din rabarbergalette på 2. nederste rille ca. 30-35 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn) eller til den er sprød, gyldenbrun og rabarberne møre. Kagen får mest smag, og bliver mest sprød, med en god afbagning.
    Rabarbergalette - nem opskrift på sprød galette med rabarber
  • Lad rabarbergaletten afkøle lidt, før du flytter den over på et fad og skærer den ud til stykker. Drys kagen med lidt flormelis. Servér gerne vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum til.
    Rabarbergalette - nem opskrift på sprød galette med rabarber

Noter

Rabarber kan erstattes med anden frugt/bær
Udelad sukker, hvis du vil lave galette med grøntsags- eller kødfyld.
50 gram hvedemel kan erstattes med anden grovere meltype f.eks. grahamsmel eller fuldkornshvedemel