Go Back Email Link
+ servings
Rabarberkage med marengs - rabarber kage
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Rabarberkage med marengs - rabarber kage

Rabarberkage med marengs - smagen af sommer
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Servings: 2 tærter
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

Kagebund:

  • 550-600 gram rabarber vendt med 40 gram sukker (½ dl) + 1 tsk vaniljesukker. fintsnittet i 1-2 cm stykker. Anden frugt, andre bær kan bruges. Du kan også bruge marmelade
  • 100 gram smeltet smør du kan også bruge blødt smør
  • 170 gram sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 240 gram hvedemel ca. 4 dl
  • 2 dl. skyr ell. tykmælk/ymer/ yoghurt/creme fraiche ell. lign Mælk kan også bruges
  • 5 æggeblommer

Marengs

  • 5 æggehvider
  • 250 gram sukker

Sådan gør du

  • Snit rabarberne og vend dem med ½ dl sukker og vaniljesukker og lad dem trække, imens du rører dejen sammen. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende.
    Rabarberkage med marengs - rabarber kage
  • Tilsæt surmælksprodukt eller mælk og smeltet smør (eller blødt smør). Tilsæt mel og bagepulver og vend let med dejskraber, til melet er opløst og dejen er klumpefri
    Rabarberkage med marengs - rabarber kage
  • Smør en lille bradepande eller to tærtefade og fordel dejen i fadene. Fyldes kun max. ½, der skal jo være plads til marengsen
    Rabarberkage med marengs - rabarber kage
  • Fordel rabarberstykkerne på dejen. Tryk stykkerne lidt ned i dejen.
    Rabarberkage med marengs - rabarber kage
  • Forbag kagebundene ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) afhængigt af formens størrelse. bundene skal føles lidt faste og let gyldenbrune.
    Rabarberkage med marengs - rabarber kage

Marengs:

  • Pisk æggehviderne let stive, til toppene kan "stå selv". Tilsæt sukker meget langsomt lidt efter lidt og pisk marengsen til en tyk, sej, blank marengs. Det tager minimum 5-10 minutter
    Rabarberkage med marengs - rabarber kage
  • Fordel marengstoppingen på kagen/kagerne og fortsæt bagningen 20 minutter til marengsen er gyldenbrun, fast og sprød. Føles den for blød, så bag den nogle minutter ekstra
    Rabarberkage med marengs - rabarber kage
  • Afkøl lidt, før servering
    Rabarberkage med marengs

Noter

Du kan bruge alle slags bær/al slags frugt til kagen. Prøv også denne bedstefars skæg med æbler
Marmelade/syltetøj kan også bruges
Kan man bruge frosne rabarber? 
Jeps, vend dem bare i lidt kartoffelmel iblandet sukker først, da frosne rabarber afgiver en del væde