Rabarberkage med marengs - rabarber kage
Rabarberkage med marengs - smagen af sommer
Forb. tid20 minutter min
Tilb. tid40 minutter min
Samlet tid1 time t
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Servings: 2 tærter
Kagebund:
- 550-600 gram rabarber vendt med 40 gram sukker (½ dl) + 1 tsk vaniljesukker. fintsnittet i 1-2 cm stykker. Anden frugt, andre bær kan bruges. Du kan også bruge marmelade
- 100 gram smeltet smør du kan også bruge blødt smør
- 170 gram sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. bagepulver
- 240 gram hvedemel ca. 4 dl
- 2 dl. skyr ell. tykmælk/ymer/ yoghurt/creme fraiche ell. lign Mælk kan også bruges
- 5 æggeblommer
Marengs
- 5 æggehvider
- 250 gram sukker
Snit rabarberne og vend dem med ½ dl sukker og vaniljesukker og lad dem trække, imens du rører dejen sammen. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende.
Tilsæt surmælksprodukt eller mælk og smeltet smør (eller blødt smør). Tilsæt mel og bagepulver og vend let med dejskraber, til melet er opløst og dejen er klumpefri
Smør en lille bradepande eller to tærtefade og fordel dejen i fadene. Fyldes kun max. ½, der skal jo være plads til marengsen
Fordel rabarberstykkerne på dejen. Tryk stykkerne lidt ned i dejen.
Forbag kagebundene ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) afhængigt af formens størrelse. bundene skal føles lidt faste og let gyldenbrune.
Marengs:
Pisk æggehviderne let stive, til toppene kan "stå selv". Tilsæt sukker meget langsomt lidt efter lidt og pisk marengsen til en tyk, sej, blank marengs. Det tager minimum 5-10 minutter
Fordel marengstoppingen på kagen/kagerne og fortsæt bagningen 20 minutter til marengsen er gyldenbrun, fast og sprød. Føles den for blød, så bag den nogle minutter ekstra
Afkøl lidt, før servering
Du kan bruge alle slags bær/al slags frugt til kagen. Prøv også denne bedstefars skæg med æbler
Marmelade/syltetøj kan også bruges
Kan man bruge frosne rabarber?
Jeps, vend dem bare i lidt kartoffelmel iblandet sukker først, da frosne rabarber afgiver en del væde