Go Back Email Link
+ servings
Pærecrumble med brun farin og ingefær - nem
Udskriv
5 fra 1 stemme

Pærecrumble med brun farin og ingefær - nem

Nem hurtig pærecrumble med brun farin, havregryn, ingefær og kardemomme
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid40 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Antal: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 5-6 pærer - små gerne bløde/runkne. Anden frugt kan bruges
  • 50 gram havregryn
  • 90 gram hvedemel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 60 gram brun farin ell. rørsukker 1 dl. alm. sukker kan også bruges
  • 100 gram smør i tern

Sådan gør du

  • Skræl pærerne og skær dem i tern. Fjern evt. brune pletter.
    Pærecrumble med brun farin og ingefær - nem
  • Fordel pærerne i en smurt tærteform. Min målte 25 cm i diamater. Du kan også bruge 4 små forme f.eks. ramekiner
    Pærecrumble med brun farin og ingefær - nem
  • Bland mel og havregryn med krydderier og brun farin. Smuldr smørret godt i - så du får lavet smuldredej
    Pærecrumble med brun farin og ingefær - nem
  • Drys crumbledejen på toppen af pærestykkerne
    Pærecrumble med brun farin og ingefær - nem
  • Bag crumblen/crumblerne ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) Bruger du små forme, skal du nøjes med 15-20 minutter. Pærecrumblen er færdig, når den er sprød og gyldenbrun på toppen
  • Serveres lun gerne med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til.
    Pærecrumble med brun farin og ingefær - nem

Noter

Pærer kan erstattes med anden frugt - æbler, blommer, rabarber f.eks. 
Bruger du mere syrlig frugt, skal du nok tilsætte lidt ekstra sukker. 
Kagerne kan bages i små ramekin forme eller en større tærteform. Tilpas bagetiden til den form du bruger
De valgte krydderier, kan erstattes med andre krydderier f.eks. nellike, allehånde ell. lign. 
Kan bages i airfryer, måske du så skal nøjes med ½ portion og 20-25 minutters bagetid.