Pærecrumble med brun farin og ingefær - nem
Nem hurtig pærecrumble med brun farin, havregryn, ingefær og kardemomme
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid30 minutter min
Samlet tid40 minutter min
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Antal: 4 pers.
- 5-6 pærer - små gerne bløde/runkne. Anden frugt kan bruges
- 50 gram havregryn 1½
- 90 gram hvedemel 1½
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk vaniljesukker
- 60 gram brun farin ell. rørsukker 1 dl. alm. sukker kan også bruges
- 100 gram smør i tern
Skræl pærerne og skær dem i tern. Fjern evt. brune pletter.
Fordel pærerne i en smurt tærteform. Min målte 25 cm i diamater. Du kan også bruge 4 små forme f.eks. ramekiner
Bland mel og havregryn med krydderier og brun farin. Smuldr smørret godt i - så du får lavet smuldredej
Drys crumbledejen på toppen af pærestykkerne
Bag crumblen/crumblerne ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) Bruger du små forme, skal du nøjes med 15-20 minutter. Pærecrumblen er færdig, når den er sprød og gyldenbrun på toppen
Serveres lun gerne med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til.
Pærer kan erstattes med anden frugt - æbler, blommer, rabarber f.eks.
Bruger du mere syrlig frugt, skal du nok tilsætte lidt ekstra sukker.
Kagerne kan bages i små ramekin forme eller en større tærteform. Tilpas bagetiden til den form du bruger
De valgte krydderier, kan erstattes med andre krydderier f.eks. nellike, allehånde ell. lign.
Kan bages i airfryer, måske du så skal nøjes med ½ portion og 20-25 minutters bagetid.