Nem hurtig pærecrumble med kardemomme og ingefær

  • Nem hurtig pærecrumble med ingefær og kardemomme
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_08304 brune pærer i køleskabet, hvad stiller man op med dem? Man skærer da bare de brune pletter af og laver lynhurtige pærecrumbler, med rigeligt havregryn og krydderier. DSC_0826Intet ryger ud her på matriklen, og her et nemt stop madspilds-tip til dig. Måske du også har bløde pærer (eller æbler) i din frugtskål?

Crumble kan laves af alskens frugt, men krydderierne ingefær går bedst i spænd til pærer og kanel til æble, er min erfaring. Kardemomme er fint i alle crumbler synes jeg?

Crumblen hér kan bruges som grundopskrift til crumble med frugt efter eget valg, krydderierne kan så fint skiftes ud efter behag. Nem hurtig pærecrumble med ingefær og kardemommeJeg iler med at bringe dig opskriften:

Nem hurtig pærecrumble med ingefær og kardemomme
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 4 små eller 1 stor
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4-5 pærer gerne bløde, og gerne pærer du ellers ville have smidt ud
  • dl havregryn
  • dl hvedemel
  • 1 tsk kardemomme 1 tsk stødt ingefær, 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dl brun farin ell. rørsukker alm. sukker kan også bruges
  • 100 gram smør i tern

Sådan gør du

  • Skær pærerne i tern. Fjern evt. brune pletter.
  • Fordel i tærteforme (4 små eller 1 stor). Smør formene godt inden.
  • Bland mel og havregryn med krydderier og farin
  • Smuldr smørret godt i - så du får lavet smuldredej
  • Bag crumblen/crumblerne ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Nydes med flødeskum eller vaniljeis til.

Det er helt vildt nemt og hurtigt at lave crumble og et oplagt valg hvis du har overskudsfrugt. Crumble betyder vist egentlig smuldredej, og det er jo derfor den er så let. Dejen skal bare smuldres sammen og drysses på frugten. En-to-vupti.

Farin i crumble giver en god krydret og lækker sød smag. Erstat gerne farin med alm. sukker, hvis du synes.

Crumblen er perfekt at servere for gæster for den kan laves klar i god tid, opbevares på køl og sættes i ovnen imens I spiser hovedretten. Fungerer fint både som dessert og som kage til eftermiddagskaffen. Nem hurtig pærecrumble med ingefær og kardemomme

Bloggens allermest populære krydderi-crumble er uden tvivl denne æblecrumble med farin, kanel og kardemomme – stik da også lige forbi den opskrift, den smager også…..uhm!

æblecrumble med farin, kanel og kardemomme

Når det bliver rabarbersæson igen, skal du prøve bloggens absolutte topscorer med – hold godt fast – 27.000 likes: Rabarbercrumble med mandler og marcipan Den blæste os alle omkuld den opskrift, den er du altså også nødt til at smutte forbi.

Et totalt blog-hit og jeg kan da bare slet ikke vente på, at rabarberstænglerne skyder frem i haven.
DSC_4692

Du finder en stribe andre crumble-opskrifter på bloggen lige her. Smuldrekagerne er forsøgt i alle afskygninger 🙂

Dagens pærecrumble blev “født” da der var brune pærer tilovers, men du kan selvfølgelig også bruge helt friske pærer.

Crumblen er så nem, at det lige passer til mit energiniveau for tiden. Jeg hænger stadigvæk i bremsen og er et par skridt bagefter i forhold til mit normale tempo, i livet, på jobbet og i køkkenet.Nem hurtig pærecrumble med ingefær og kardemommeJeg hænger i med  neglene, er ikke sygemeldt, men klarer de opgaver jeg kan og bliver så glad, når de lykkes godt og jeg finder glæde derved.

Stress er en finurlig ting. Den udmatter og dræner og man ser resultatet efter et for højt gear for længe. Kroppen reagerer som var den slået hjem i ludo. Træt. Træt. Træt. Jeg lader op nu og prøver at komme til kræfter, men øver mig stadigvæk i at bevare tålmodigheden med mit langsommere tempo (og knap så udfordrende arbejdsopgaver). Gid jeg snart kunne blive kørende igen, sådan rigtigt altså. Åh suk.

Tak fordi du har tålmodighed med mig og mine knap så hyppige indlæg.Tror jeg/vi skal vænne os til at en sjældnere udgivelsesfrekvens fremover. Jeg er sikker på du forstår.  <3

Jeg er sikker på at foråret snart vil hjælpe mig/os godt på vej, tror du ikke? Vinteren har komplet drænet mig denne gang. Jeg tænker, at jeg ikke er den eneste der venter utålmodigt?2013-07-07 15.26.51På den første rigtige varme forårsdag, vil vi springe rundt som køer der sendes på græs efter en lang vinter.  Jeg vil og så vil jeg også storspise rabarbercrumble, når den tid kommer.

Kommer tid, kommer glæde <3


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Hanne

Du bliver hel igen – og lidt klogere……når bare du giver det sin tid. Her er masser af gode opskrifter – tænker vi klarer os, herude.

Tove Pedersen

Hej Gitte
Uhm lækker pære crumble – den må prøves, jeg er egentlig aldrig kommet igang med at lave crumble og det er jo så nemt og hurtigt – nu må jeg prøve.
Dejligt at du tager det stille og roligt Gitte – selvom tålmodighed kan være en svær ting så er jeg sikker på at det er godt for dig og din krop, og foråret er så småt på vej så er jeg sikker på at det også hjælper for dig.
Kærlig hilsen
Tove P

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer