Rør gæren ud i vandet med sukker og tilsæt yoghurt, havregryn, salt og til sidst melet, lidt efter lidt. Rør dejen godt sammen med håndkraft eller køkkenmaskine. Dejen bliver fast, tung og klistret. Røreskeen skal kunne stå selv i skålen.
Tildæk skålen og lad dejen hæve 45-60 minutter eller til dobbelt størrelse. Speed evt. dejen 30 minuter i ovnen v. 30 grader (ikke varmluft). Brug kun 7-10 gram gær, hvis du vil koldhæve/langtidshæve dejen i køleskab/på køkkenbord.
Beklæd en bageplade med bagepapir og brug 2 spiseskeer til at sætte bollerne på bagepladen. Jeg fik 12 store rundstykker af denne portion. Du kan sagtens lave dem mindre end jeg. Drys med lyse birkes/blå birkes/chiafrø eller en blanding.
Tildæk bagepladen og efterhæv rundstykkerne et lunt sted ca. 30 minutter, gerne i ovnen v. 30 grader. Bag herefter rundstykkerne ca. 13-15 minutter v. 200 grader varmluft (225 gr. alm. ovn). De er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune.
Afkøl nogle minutter før servering. Serveres gerne lune med smør, ost, syltetøj eller pålægschokolade.