Go Back Email Link
+ servings
Skinkestang - opskrift på nem butterdejsstang
Udskriv
5 fra 1 stemme

Skinkestang - opskrift på nem butterdejsstang

Nem butterdejsstang med skinke, spinat og flødeost
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid35 minutter
Samlet tid50 minutter
Ret: Skinkestang - opskrift på nem butterdejsstang
Køkken: forretter
Servings: 4 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej min vejede 275 gram
  • 150 gram skinke i tern eller strimler. Kan erstattes med f.eks. kylling, bacon, laks, forbrunet oksekød?
  • 200 gram flødeost med krydderi jeg brugte grøn Pikant, andre slags kan bruges. Feta også. Kan erstattes med pesto
  • 50 gram spinat kan erstattes med f.eks. 1 potte purløg, champignon, broccoli, ramsløg, porrer, forårsløg?
  • 1 spsk sød sennep eller 1 tsk alm. sennep. Kan udelades.
  • salt/peber
  • 1 æg sammenpisket - til pensling
  • sesamfrø/chiafrø/birkes til drys

Sådan gør du

  • Skyl spinaten og pres væden fra. Hak spinaten groft
    Skinkestang - opskrift på nem butterdejsstang
  • Rør flødeost med skinke og spinat. Tilsæt sennep og salt/peber
    Skinkestang - opskrift på nem butterdejsstang
  • Rul butterdejsrullen ud på en bageplade og fordel fyldet midt på, med 1-2 cm fra kanten i top og bund
    Fyldet lægges midt på skinkestangen
  • Skær 2 cm snit i buttedejen på skrå, inde fra fyldet og ud mod kanten. Se hvordan på billedet billede. Brug en skarp knap eller et pizzahjul.
    Skinkestang - opskrift på nem butterdejsstang
  • Top og bund folder du ind over fyldet, som vist her
    Skinkestang - opskrift på nem butterdejsstang
  • Flet nu skinkestangen, ved at folde en dejstrimmel indover fyldet i den ene side og herefter i den anden side, til alt fyldet er dækket. Der skal helst ikke være sprækker.
    Skinkestang - opskrift på nem butterdejsstang
  • Pensl skinkestangen med sammenpisket æg. Sørg for at komme godt ind i alle sprækker, så de lukkes med æg. Drys med f.eks. sesamfrø/birkes/chiafrø eller en blanding.
    Skinkestang - opskrift på nem butterdejsstang
  • Bag nu skinkestangen 30-35 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bag den gerne på den 2. nederste rille. Skinkestangen er færdig, når den er gyldenbrun. Tjek den nogle gange undervejs. Serveres lun
    Skinkestang - opskrift på nem butterdejsstang

Noter

Skinke kan erstattes med f.eks. kylling i tern / plukket kyllingekød.
Du kan også bruge bacontern, laks eller forbrunet oksekød?
Spinat kan du erstatte med andre grøntsager f.eks. broccoli, purløg, ramsløg? 
Skinkestangen er bedst på tilberedningsdagen, men den bliver sprød, når den lunes i ovnen igen dagen efter.
Er også lækkert med feta