Småkager med vanilje og chokolade opskrift
Nemme vaniljeknapper med chokolade
Forb. tid1 time t 20 minutter min
Tilb. tid8 minutter min
Samlet tid1 time t 28 minutter min
Ret: Småkager med vanilje og chokolade opskrift
Servings: 80 stk
- 175 gram blødt smør
- 180 gram mel ca. 3 dl.
- 70 gram kartoffelmel ca. 1 dl
- 125 gram sukker ca. 1½ dl
- 100 gram mandelmel ell. 100 gram finthakkede mandler
- 1 vaniljestang marven
- 1 tsk bagepulver
- 1 æg
- Ca. 150 gram chokoladeknapper kan erstattes af hasselnødder eller M&M's
Sukkeret røres med det bløde smør. Vaniljestangen skrabes og vendes med sukker. Tilsæt vaniljen
De tørre ingredienser ingredienser incl. de finthakkede mandler blandes og dejen samles til sidst med ægget.
Brug gerne røremaskine. Det bliver en hård fast dej.
Put film over dejen og sæt den i køleskabet i ca. 1 time. Herefter kan du trille, rulle, forme hvad du ønsker.
Form vaniljekranse eller tril små kugler på størrelse med en pebernød og stop en chokoladeknap ned i midten.
Bag vaniljesmåkagerne ca. 7-8 min v. 175 grader varm luft (200 gr. alm. ovn). Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldne.
Lad kagerne køle helt af før de puttes i kagedåse
Dejen kan også bruges til rigtige vaniljekranse.
Småkagerne kan holde sig minimum et par uger i kagedåse