Smelt chokolade i mikroovn - så nemt er det
Det er meget nemt at smelte chokolade i mikrobølgeovnen
Forb. tid1 minut min
Tilb. tid1 minut min
Samlet tid2 minutter min
Ret: Smelt chokolade i mikroovn - så nemt er det
Servings: 1 portion
- 100 gram chokolade (f.eks. eller den mængde du skal bruge) f.eks. Både mørk, mælkechokolade, hvid chokolade og blød nougat kan bruges
Skær chokoladen i tern/mindre stykker og læg den f.eks. i en lille glasskål. Brug en skål/dyb tallerken, der kan tåle mikroovn. Gå ikke fra mikroovnen når du temperer chokolade
Varm nu chokoladen 15-20 sekunder ved høj effekt og rør godt rundt. Varm den yderligere 5-10 sekunder og rør godt rundt. Varm nu chokoladen 2-5 sekunder og omrør. Forlæng evt. med 1-2 sekunder af gangen.
Når chokoladestykkerne er ved at være smeltet, så omrør du godt, til alle resterende klumper chokolade er opløst. Chokoladen er nu blank, smeltet og klar til brug. Chokoladen kan smeltes få sekunder igen, hvis den skulle stivne, før du er færdig med at bruge den. Har du ikke smeltet nok chokolade i første omgang, så læg bare ny chokolade ned i skålen og smelt påny. Skrab chokoladen fra skålens ned en dejskraber
Tilberedningstiden afhænger af hvor stor en mængde chokolade du skal smelte.
Hvid chokolade og lys mælkechokolade smelter hurtigere end mørk chokolade og blød nougat endnu hurtigere.
Smelt ikke din chokolade for længe, så bliver den mat i overfladen
Det er nemmest kun at smelte mindre mængder chokolade i mikroovnen (op til 200 gram) - så kan du nemmere styre processen.