Smelt smørret i mikroovn eller gryde. Tilsæt vaniljeyoghurt el. lign. sammen med sukker og vaniljesukker. Smuldr gæren ud heri.
Rør mel og salt i. Ælt dejen og tilsæt kun mel nok, til dejen kan slippe fad og fingre. Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted i ca. 30 min, gerne i ovnen v. 25-30 grader
Beklæd en bageplade med bagepapir. Form boller. Jeg fik 15 af denne portion. Stil bollerne til hævning tildækket et lunt sted i ca. ½ time, gerne i ovnen på 30 grader
Smelt smør i mikroovn/gryde og pensl nu forsigtigt bollerne. Tryk ikke for hårdt, så kan bollerne falde samme. Drys med vaniljesukker/sukker/perlesukker
Bag nu bollerne midt i ovnen i ca. 13-15 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn), afhængigt af størrelse. De er færdige, når de er gyldenbrune og lyder hule, når du banker dem under bunden
Nyd gerne bollerne lune med smør på, eller pynt dem med f.eks. glasur efter afkøling