Go Back Email Link
+ servings
Vietnamesisk iskaffe med kondenseret mælk
Udskriv
5 fra 1 stemme

Vietnamesisk iskaffe med kondenseret mælk

Nem iskaffe med kondenseret mælk
Forb. tid1 time
Tilb. tid2 minutter
Samlet tid1 time 2 minutter
Ret: Vietnamesisk iskaffe med kondenseret mælk
Servings: 2 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 dl kold stærk kaffe jeg lavede kaffe af 5 tsk nescafe. Det er individuelt hvor stærk man ønsker kaffen skal være
  • 5 spsk kondenseret mælk smag til. Kan erstattes med f.eks. kaffesirup
  • isterninger - gerne kaffeisterninger

Sådan gør du

  • Lav kaffen og stil den til afkøling. Rør gerne den kondenserede mælk i den varme kaffe. Måske du har rest til overs fra morgenkaffen du kan bruge? Jeg brugte 6 tsk nescafe til 2 glas
  • Hæld isterninger i et glas. Jeg brugte 4-6 isterninger pr. glas. Brug gerne isterninger af frosset kaffe, så kan du nøjes med mindre nescafepulver. Hæld kaffen op i to glas.
    Vietnamesisk iskaffe med kondenseret mælk
  • Rør ca. 2½ spsk kondenseret mælk i hvert glas (hvis du ikke allerede har tilsat det). Smag til, så den får en smag du synes om. Når den kondenserede mælk er opløst, er iskaffen færdig. Serveres straks.
    Vietnamesisk iskaffe med kondenseret mælk

Noter

Brug gerne kaffeisterninger af frosset kaffe.
Prøv også iskaffe med vaniljeis
Kondenseret mælk kan erstattes med kaffesirup som i denne karamel iskaffe.
Resten af din kondenserede mælk, kan fint holde sig nogle uger i tætsluttende beholder.