Go Back Email Link
+ servings
Hjemmelavet rødkål med ribsgele - nem opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Hjemmelavet rødkål med ribsgele - nem opskrift

Hjemmelavet rødkål med ribsgele, æblecider og rørsukker
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid1 time
Samlet tid1 time 15 minutter
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Antal: 10 pers..
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 10 gram smør eller 5-6 spsk. ande- gåse- eller flæskestegsfedt
  • 1 kg rødkål et helt rødkål
  • 2½-3 dl æblecidereddike kan erstattes af anden eddike, ribssaft, appelsinsaft eller kirsebæreddike
  • 150-175 gram sukker smag til. Rørsukker kan også bruges eller honning
  • 4-5 spsk rød balsamico-eddike kan udelades
  • 3-4 spsk ribsgele smag til
  • Salt
  • Smag til med: honning/ekstra sukker
  • Evt.: En stang kanel/stjerneanis eller hele nelliker

Sådan gør du

  • Snit rødkålen fint.
    Hjemmelavet rødkål med ribsgele og rørsukker
  • Svits smør eller lidt fedt fra den steg du steger: flæskesteg, ande- eller gåsesteg. Tilsæt det fintsnittede rødkål. Tilsæt æbleeddike og balsamico og lad rødkålen simre under låg, til rødkålen falder sammen. Rør undervejs
  • Tilsæt sukker, ribsgele og salt og lad rødkålen simre yderligere, gerne en halv time, med låg på
    Hjemmelavet rødkål med ribsgele - nem opskrift
  • Smag rødkålen til evt. med ekstra sukker, eddike og evt mere ribsgele
    Hjemmelavet rødkål med ribsgele - nem opskrift
  • Lad rødkålen simre ved svag varme, til den skal serveres. Kan også hældes på skoldede glas, til senere brug. Tilsæt også væden. Skal rødkålen holde sig længe, så tilsæt evt. en lille smule Atamon.
    Hjemmelavet rødkål med ribsgele - nem opskrift

Noter

Rødkålen kan holde sig minimum en uge på køl, længere tid med Atamon. 
Tilsæt evt. krydderi: kanelstang, hele nelliker eller stjerneanis.