10gramsmøreller 5-6 spsk. ande- gåse- eller flæskestegsfedt
1kg rødkålet helt rødkål
2½-3dlæblecidereddikekan erstattes af anden eddike, ribssaft, appelsinsaft eller kirsebæreddike
150-175gramsukkersmag til. Rørsukker kan også bruges eller honning
4-5spskrød balsamico-eddikekan udelades
3-4spskribsgelesmag til
Salt
Smag til med: honning/ekstra sukker
Evt.: En stang kanel/stjerneanis eller hele nelliker
Sådan gør du
Snit rødkålen fint.
Svits smør eller lidt fedt fra den steg du steger: flæskesteg, ande- eller gåsesteg. Tilsæt det fintsnittede rødkål. Tilsæt æbleeddike og balsamico og lad rødkålen simre under låg, til rødkålen falder sammen. Rør undervejs
Tilsæt sukker, ribsgele og salt og lad rødkålen simre yderligere, gerne en halv time, med låg på
Smag rødkålen til evt. med ekstra sukker, eddike og evt mere ribsgele
Lad rødkålen simre ved svag varme, til den skal serveres. Kan også hældes på skoldede glas, til senere brug. Tilsæt også væden. Skal rødkålen holde sig længe, så tilsæt evt. en lille smule Atamon.
Noter
Rødkålen kan holde sig minimum en uge på køl, længere tid med Atamon.
Tilsæt evt. krydderi: kanelstang, hele nelliker eller stjerneanis.