Oksekødssuppe med hakket oksekød, bacon & kartofler
Skøn krydret minestronesuppe med oksekød og bacon
Forb. tid20 minutter min
Tilb. tid1 time t
Samlet tid1 time t 20 minutter min
Ret: minestronesuppe med bacon og oksekød
Antal: 8 pers
- 500 gram hakket oksekød eller hakket svinekød eller kyllingekød
- 125 gram bacon i skiver i skiver eller tern
- 2 røde peberfrugter eller snackpebre i grove tern
- 3 store løg i tern
- 5 fed hvidløg
- 400 gram majs en stor dåse. Kan udelades
- 4 oksebouillonterninger
- ¼ liter madlavningsfløde kan udelades
- 2½ liter kogende vand
- 4-6 store kartofler i tern
- 8 gulerødder i tern
- 1 spsk tørret paprika
- ½ tsk. chilipulver 1 tsk. hvidløgspeber, salt
- 100 gram flødeost gerne med smag, f.eks. Philadelphia eller Pikant. Kan udelades
Klip bacon i skiver og svits med oksekød og grofthakkede løg.
Tilsæt hvidløg, bouillonterninger og krydderier. Skræl kartofler og tilsæt sammen med gulerødder og peberfrugt i grove tern.
Hæld majs og kogende vand i og lad suppen simreboble gerne i minimum 1 time.
Kort før servering, så tilsæt flødeost og fløde. Smag suppen til evt. med lidt mere paprika og salt. Jævn evt. suppen
Servér suppen evt. med et hurtigt madbrød til.
Du kan tilsætte andre grøntsager til suppen - porrer f.eks.?
Kartofler kan sagtens udelades i suppen, men de jævner og tykner den
Kan også laves med hakket svine- eller kyllingekød
Suppen er fryseegnet
En evt. rest kan jævnes og nydes som kødsovs