Go Back Email Link
+ servings
Minestronesuppe - opskrift på oksekødssuppe
Udskriv
4.50 fra 2 stemmer

Oksekødssuppe med hakket oksekød, bacon & kartofler

Skøn krydret minestronesuppe med oksekød og bacon
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid1 time
Samlet tid1 time 20 minutter
Ret: minestronesuppe med bacon og oksekød
Antal: 8 pers
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 500 gram hakket oksekød eller hakket svinekød eller kyllingekød
  • 125 gram bacon i skiver i skiver eller tern
  • 2 røde peberfrugter eller snackpebre i grove tern
  • 3 store løg i tern
  • 5 fed hvidløg
  • 400 gram majs en stor dåse. Kan udelades
  • 4 oksebouillonterninger
  • ¼ liter madlavningsfløde kan udelades
  • liter kogende vand
  • 4-6 store kartofler i tern
  • 8 gulerødder i tern
  • 1 spsk tørret paprika
  • ½ tsk. chilipulver 1 tsk. hvidløgspeber, salt
  • 100 gram flødeost gerne med smag, f.eks. Philadelphia eller Pikant. Kan udelades

Sådan gør du

  • Klip bacon i skiver og svits med oksekød og grofthakkede løg.
  • Tilsæt hvidløg, bouillonterninger og krydderier. Skræl kartofler og tilsæt sammen med gulerødder og peberfrugt i grove tern.
  • Hæld majs og kogende vand i og lad suppen simreboble gerne i minimum 1 time.
  • Kort før servering, så tilsæt flødeost og fløde. Smag suppen til evt. med lidt mere paprika og salt. Jævn evt. suppen
  • Servér suppen evt. med et hurtigt madbrød til.

Noter

Du kan tilsætte andre grøntsager til suppen - porrer f.eks.?
Kartofler kan sagtens udelades i suppen, men de jævner og tykner den
Kan også laves med hakket svine- eller kyllingekød
Suppen er fryseegnet
En evt. rest kan jævnes og nydes som kødsovs