Lækker krydret minestronesuppe med oksekød og bacon

  • Lækker gullashsuppe med hakket oksekød, bacon og peberfrugt
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Onsdag, silende regn og en kulde der trænger igennem marv og ben. Sådan en dag er det …..suppedag! Uden diskussion!

Der er meget godt at sige om suppe:

Det varmer, der bliver mad til to dage, det er billigt, man kan få brugt og spist en masse grøntsager og ikke mindst; det smager lækkert!2015-01-28 17.09.13Jeg har lavet en del suppevarianter igennem tiderne men dagens suppe var en helt ny variant. En lækker krydret minestronesuppe med peberfrugt, bacon og fløde. Den blev uventet og ret overraskende virkelig god! Så god at den faktisk kandiderer til min suppelivret, skarpt forfulgt af denne lækre kylling-karrysuppe.  Oh la la!

Jeg kan slet ikke vente med at fortælle dig om denne lækre suppe! Den skal du da lave, måske i morgen? 😉

Her kommer opskriften på:

Lækker krydret minestronesuppe med oksekød og bacon:

(jeg har bare brugt husets forhåndenværende grøntsager, du kan sagtens supplere med andre eller flere tænker jeg?)

Skøn krydret minestronesuppe med oksekød og bacon
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: minestronesuppe med bacon og oksekød
Kategori: suppeopskrifter
Keyword: kartoffelsuppe, minetrone, nem suppe, oksekød, oksekødssuppe
Portioner: 8 pers
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 pk. bacon i skiver
  • 2 røde peberfrugter i grove tern
  • 3 store løg i tern
  • 5 fed hvidløg
  • 1 dåse majs
  • 4 oksebouillonterninger
  • 1/4 liter madlavningsfløde
  • liter kogende vand
  • 4-6 store kartofler i tern
  • 8 gulerødder i tern
  • 1 spsk tørret paprika
  • ½ tsk. chilipulver 1 tsk. hvidløgspeber, salt
  • ½ flødeost gerne med smag, f.eks. Philadelphia med peberfrugt?

Sådan gør du

  • Klip bacon i skiver og svits med oksekød og grofthakkede løg.
  • Tilsæt hvidløg, bouillonterninger og krydderier.
  • Tilsæt kartofler, gulerødder og peberfrugt i grove tern.
  • Tilsæt majs og kogende vand og lad suppen simreboble i minimum 1 time.
  • Tilsæt flødeost og fløde.
  • Smag suppen til evt. med lidt mere paprika og salt.
  • Servér suppen evt. med et hurtigt madbrød til. Du kan finde opskrifter på forskellige madbrød her. Madbrød behøves strengt taget ikke, da der er nok fyld i suppen.

Krydret minestronesuppe med bacon og peberfrugtSe lige hér. Jeg fandt mit fæle glas chilikrydderi frem, men jeg har lært at “dy” mig. Jeg er varsom med det og doserer med en lille teske. Det du’r ikke at drysse i “på slump”. Måske du har et lidt mere forsigtigt chiliglas? 😉

Suppen kan varieres i det uendelige men jeg tænker at basisingredienserne bør være bacon, hakket oksekød, røde peberfrugter og kartofler? Paprika og chili bør også være et af de primære krydderier?

Her kan du se billeder af suppeprocessen fra start til slut:

Jeg giver hermed den lækre minestronesuppe min allerbedste anbefaling. Familien var også begejstrede, ja alle tog både to og tre gange. Det var tæt på moren måtte vogte, ellers ville der ikke være suppe nok til imorgen. 😉

Skal vi også spise suppe i morgen? Næh, en sød bloglæser har tippet mig om, at man kan jævne suppen dagen efter og så få en lækker kødsauce?

Det skal prøves. Det skal det da! 🙂

Suppen blev serveret i mine smukke skåle fra Keramikladen. Maden smager bare bedre serveret i smukt keramik.Do you know the feeling? 🙂Krydret minestronesuppe med bacon og peberfrugtDagens madbrød lavede jeg med en klat morgenbolle-dej fra min koldthævede grunddej jeg altid har stående i køleskabet. Jeg “smurte” lidt dej på en bageplade med en dejskraber.

Bagepladen var beklædt med bagepapir. Jeg dryppede med olie og dryssede med tørret hvidløg, oregano og groft salt.  15 minutter i ovn. Voila.

Nem suppe og lækkert hjemmelavet brød, på ingen tid. 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

6
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Jimmy Hartington

Hej Gitte

Prøvede denne opskrift i dag. Da jeg ikke havde hakket oksekød, så brugte jeg hakkede kylling. Det smagte også godt.
I stedet for bacons skiver, så brugte jeg en pakke baconmix, da det er lidt billigere.

Jenny

Hej Gitte
Jeg lavede en kæmpe portion minestrone i søndags, da vi kun er to har der været to dage, hvor madlavningen bare var at varme suppe \o/
Vores var mere a la kyllinge suppe, men men masser af bacon, hvidebønner og bygkærner. Det sidste er også stædig spild af mad projekt C fik en pakke i en gave kurv, og 100 g bliver til MEGET når det koges.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer