Oksekødssuppe med hakket oksekød, bacon og kartofler. Her får du opskriften på en nem lækker suppe med hakket oksekød og bacon.
En skøn minetronesuppe, du kan lave nemt og hurtigt.
Onsdag, silende regn og en kulde der trænger igennem marv og ben. Sådan en dag er det …..suppedag! Uden diskussion!
Der er meget godt at sige om suppe:
Det varmer, der bliver mad til to dage, det er nemt og billigt at lave, man kan få brugt og spist en masse grøntsager og ikke mindst; det smager lækkert!
Jeg har lavet en del suppevarianter igennem tiderne men dagens oksekødssuppe var en helt ny variant.
En lækker krydret minestronesuppe med peberfrugt/snackpebre, bacon og fløde. Den blev virkelig god!
Så god at den faktisk kandiderer til min suppelivret, skarpt forfulgt af denne lækre kylling-karrysuppe. Oh la la!
Jeg har bare brugt husets forhåndenværende grøntsager, du kan sagtens supplere med andre eller flere tænker jeg?
Opskriften har jeg glædet mig til at dele med dig. Den er nem og du får den lige her:
Her kommer opskriften på:
Oksekødssuppe med hakket oksekød, bacon & kartofler – få en god nem opskrift på lækker suppe hér
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød eller hakket svinekød eller kyllingekød
- 125 gram bacon i skiver i skiver eller tern
- 2 røde peberfrugter eller snackpebre i grove tern
- 3 store løg i tern
- 5 fed hvidløg
- 400 gram majs en stor dåse. Kan udelades
- 4 oksebouillonterninger
- ¼ liter madlavningsfløde kan udelades
- 2½ liter kogende vand
- 4-6 store kartofler i tern
- 8 gulerødder i tern
- 1 spsk tørret paprika
- ½ tsk. chilipulver 1 tsk. hvidløgspeber, salt
- 100 gram flødeost gerne med smag, f.eks. Philadelphia eller Pikant. Kan udelades
Sådan gør du
- Klip bacon i skiver og svits med oksekød og grofthakkede løg.
- Tilsæt hvidløg, bouillonterninger og krydderier. Skræl kartofler og tilsæt sammen med gulerødder og peberfrugt i grove tern.
- Hæld majs og kogende vand i og lad suppen simreboble gerne i minimum 1 time.
- Kort før servering, så tilsæt flødeost og fløde. Smag suppen til evt. med lidt mere paprika og salt. Jævn evt. suppen
- Servér suppen evt. med et hurtigt madbrød til.
Noter
Kartofler kan sagtens udelades i suppen, men de jævner og tykner den
Kan også laves med hakket svine- eller kyllingekød Suppen er fryseegnetEn evt. rest kan jævnes og nydes som kødsovs
Lækker suppe med hakket oksekød, bacon og grøntsager – en god nem minestronesuppe
Se lige hér. Jeg fandt mit fæle glas chilikrydderi frem, men jeg har lært at “dy” mig.
Jeg er varsom med det og doserer kun med en lille teske. Det du’r ikke at drysse i “på slump”. Måske du har et lidt mere forsigtigt chiliglas? 😉
Oksekødssuppen kan varieres i det uendelige, men disse basisingredienser var gode i suppen: bacon, hakket oksekød, røde peberfrugter og kartofler?
Paprika og chili kunne også godt være et af de primære krydderier?
Min familie giver hermed den lækre oksekødssuppe vores allerbedste anbefaling. Alle herhjemme tog både to og tre gange.
Det var tæt på moren måtte vogte, ellers ville der ikke være suppe nok til imorgen.
Skal vi også spise suppe i morgen? Næh, en sød bloglæser har tippet mig om, at man kan jævne suppen dagen efter og så få en lækker kødsovs. Smart! Det skal prøves.
Suppen blev serveret i mine smukke skåle. Maden smager bare bedre serveret i smukt keramik.Do you know the feeling? 🙂
Dagens madbrød lavede jeg med en klat morgenbolle-dej fra min koldhævede grunddej jeg altid har stående i køleskabet.
Jeg “smurte” lidt dej på en bageplade med en dejskraber.
Bagepladen var beklædt med bagepapir. Jeg dryppede med olie og dryssede med tørret hvidløg, oregano og groft salt. 15 minutter i ovn. Voila.
Nem suppe og lækkert hjemmelavet brød, på ingen tid.
God fornøjelse med både suppe og brød.
Hvis du er vild med oksekødssuppe, så tjek evt. også denne opskrift på Minestronesuppe ud. Prøv også denne lasagnesuppe. Hvis du er vild med bacon, så tjek denne opskrift på bacon suppe ud her.
Få flere opskrifter på suppe ved at klikke her – eller find et lille udvalg herunder:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Hej Gitte
Prøvede denne opskrift i dag. Da jeg ikke havde hakket oksekød, så brugte jeg hakkede kylling. Det smagte også godt.
I stedet for bacons skiver, så brugte jeg en pakke baconmix, da det er lidt billigere.
Hej Gitte
Jeg lavede en kæmpe portion minestrone i søndags, da vi kun er to har der været to dage, hvor madlavningen bare var at varme suppe \o/
Vores var mere a la kyllinge suppe, men men masser af bacon, hvidebønner og bygkærner. Det sidste er også stædig spild af mad projekt C fik en pakke i en gave kurv, og 100 g bliver til MEGET når det koges.