Go Back Email Link
+ servings
Syltetøjskage med makron marengs opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Syltetøjskage med makron marengs opskrift

Syltetøjskage med makronmarengs
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid50 minutter
Samlet tid1 time 10 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Antal: 12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Dej

  • 4 æggeblommer
  • 2 dl sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 dl. tykmælk andet surmælksprodukt eller mælk kan også bruges
  • 100 gram smeltet smør
  • 5 dl. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 125 gram glas hindbærsyltetøj

Makronmarengs

  • 4 æggehvider
  • 150 gram knuste makroner
  • 2 spsk. sukker.

Sådan gør du

  • Æg, sukker og vanillesukker piskes hvidt. Smeltet smør og tykmælk røres i, mel røres i tilsidst.
  • Halvdelen af dejen hældes i et smurt ildfast fad. Mit fad målte ca. 22x28 cm Læg syltetøjsklatter ovenpå.
    Syltetøjskage med makron marengs opskrift
  • Hindbærsyltetøjet smøres ud med en dejskraber.
  • Resten af dejen smøres ovenpå.
    Syltetøjskage med makron marengs opskrift
  • Kagen sættes i en 175 grader varm ovn (varmluft) og bager 25-30 minutter, til den er gylden.
  • Imens laver du makronmarengs.
  • Pisk hviderne stive, tilsæt sukker lidt efter lidt. Vend fintknuste makroner forsigtigt i .
  • Når kagen er blevet let gylden på toppen tages den ud af ovnen og dækkes med marengs på toppen.
    Syltetøjskage med makron marengs opskrift
  • Kagen bager med marengslåg i ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft eller til den er gylden og fin.
    Syltetøjskage med makron marengs opskrift

Noter

Kagen kan bages med al slags syltetøj
Kagen er allerbedst på bagedagen