•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Her kommer der lige en opskrift på en lækker lækker kage vi lavede i weekenden. Delvist affødt af at vi havde 6 bægre pasteuriserede æggehvider der skulle bruges.

Sådan går det tit her i huset! At vi lige sniger os til at bage et eller andet, fordi vi lige tilfældigvis har nogle ingredienser der skal bruges. Hm, hm. Som om at det så er mere ok at bage eller hvad? Altså vi har jo ikke godt af alt det bagværk, men LOVES BAKING! 😀

Denne weekend havde sønnike besøg af sin bedste kammerat. De er enige om mange ting bl.a. at brød helst spises uden kerner og at der skal helst skal være rigeligt med fedtstof i kager 🙂

Selvfølgelig skulle drengene da have hvide boller her til morgen så og en lækker kage igår fik de også! En dejlig lækker en fyldt med sukker, fedtstof, syltetøj og….marengs.

Altså det blev jo næsten til en Bedstefars Skæg kage, som vi indimellem plejer at bage, læs her f.eks. , men denne var alligevel lidt anderledes. Det var en syltetøjskage med makronmarengs på. En selvpåfunden en, og halløj en lækkerbisken 😉

Opskrift på syltetøjskage med makronmarengs:

Syltetøjskage med makron marengs opskrift

Syltetøjskage med makron marengs opskrift
Syltetøjskage med makronmarengs
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: hjemmelavede makroner, marengs, syltetøjskage
Portioner: 12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Dej

  • 4 æggeblommer
  • 2 dl sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 dl. tykmælk andet surmælksprodukt eller mælk kan også bruges
  • 100 gram smeltet smør
  • 5 dl. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 125 gram glas hindbærsyltetøj

Makronmarengs

  • 4 æggehvider
  • 150 gram knuste makroner
  • 2 spsk. sukker.

Sådan gør du

  • Æg, sukker og vanillesukker piskes hvidt. Smeltet smør og tykmælk røres i, mel røres i tilsidst.
  • Halvdelen af dejen hældes i et smurt ildfast fad. Mit fad målte ca. 22x28 cm Læg syltetøjsklatter ovenpå.
    Syltetøjskage med makron marengs opskrift
  • Hindbærsyltetøjet smøres ud med en dejskraber.
  • Resten af dejen smøres ovenpå.
    Syltetøjskage med makron marengs opskrift
  • Kagen sættes i en 175 grader varm ovn (varmluft) og bager 25-30 minutter, til den er gylden.
  • Imens laver du makronmarengs.
  • Pisk hviderne stive, tilsæt sukker lidt efter lidt. Vend fintknuste makroner forsigtigt i .
  • Når kagen er blevet let gylden på toppen tages den ud af ovnen og dækkes med marengs på toppen.
    Syltetøjskage med makron marengs opskrift
  • Kagen bager med marengslåg i ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft eller til den er gylden og fin.
    Syltetøjskage med makron marengs opskrift

Noter

Kagen kan bages med al slags syltetøj
Kagen er allerbedst på bagedagen
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En nem og lækker syltetøjskage med makron marengs

En lækker syltetøjskage med en skøn makronmarengs på toppenSyltetøjskage med makron marengs opskriftKagen blev vildt lækker. Hindbærsyltetøj og kage er en lækker blanding. Prøv den.

Det gav lige lidt ekstra knas at putte makroner i marengsen. God plan og ideen er hermed givet videre til dig 🙂Syltetøjskage med makron marengs opskrift Jeg kan love jer for at familien alligevel blev glad for mit kageeksperiment. Drengene var glade. De guffede kage og mælk imens der blev gamet ved PC’erne.Syltetøjskage med makron marengs opskrift


  •  
  •  
  •  
  •  
  •