Bønner med bacon i ovn - nem opskrift
Bønner i baconsvøb er det nemmeste grønne tilbehør
Forb. tid5 minutter min
Tilb. tid15 minutter min
Samlet tid20 minutter min
Antal: 4 pers.
- 800-1000 gram frosne bønner erstat evt. med asparges, gulerødder eller pastinak
- 125-150 gram bacon i skiver (ca.) jo færre bønner du bruger i pakkerne, jo mere bacon skal du bruge. Kalkunbacon kan også bruges
Halvér en skive bacon og svøb stykkerne om en lille håndfuld bønner. Læg bønnerne i et ildfast fad/en lille bradepande eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
Er der bønner i overskud, så læg dem nedenunder de andre bønnepakker i fadet (så de får smag)
Bag bønnerne ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når baconen er sprød og bønnerne gennembagte. Tjek dem undervejs.
Hvor meget bacon du vil bruge, bestemmer du selv. Jo mere bacon, jo bedre.
Der fordamper en del væske fra bønnerne, når de steger, så en lille håndfuld bønner vil ca. passe til en ½ skive bacon.
Skal du kun bruge en mindre portion, så kan de med fordel laves i airfryer.