Go Back Email Link
+ servings
Bønner med bacon i ovn – nem opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Bønner med bacon i ovn - nem opskrift

Bønner i baconsvøb er det nemmeste grønne tilbehør
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid20 minutter
Antal: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 800-1000 gram frosne bønner erstat evt. med asparges, gulerødder eller pastinak
  • 125-150 gram bacon i skiver (ca.) jo færre bønner du bruger i pakkerne, jo mere bacon skal du bruge. Kalkunbacon kan også bruges

Sådan gør du

  • Halvér en skive bacon og svøb stykkerne om en lille håndfuld bønner. Læg bønnerne i et ildfast fad/en lille bradepande eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
    Bønner med bacon i ovn – nem opskrift
  • Er der bønner i overskud, så læg dem nedenunder de andre bønnepakker i fadet (så de får smag)
    Bønner med bacon i ovn – nem opskrift
  • Bag bønnerne ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når baconen er sprød og bønnerne gennembagte. Tjek dem undervejs.
    Bønner med bacon i ovn – nem opskrift

Noter

Hvor meget bacon du vil bruge, bestemmer du selv. Jo mere bacon, jo bedre.
Der fordamper en del væske fra bønnerne, når de steger, så en lille håndfuld bønner vil ca. passe til en ½ skive bacon.
Skal du kun bruge en mindre portion, så kan de med fordel laves i airfryer.