Bønner med bacon. <3 Uhm grønne bønner i baconsvøb smager bare SÅ godt
Det lækreste grønne tilbehør du kan forestille dig. Du skal lave rigeligt, når du laver denne ret, for I kan spise rigtigt mange bønner, når de serveres på denne måde.
Bacon giver en rigtig god smag til bønnerne og du skal faktisk kun bruge 2 ingredienser. Forberedelserne tager få minutter og så klarer ovnen resten af arbejdet.
Bønner med bacon kan alle lide, store som små.Vi spiste bønnerne til en lækker nytårsmenu.
Vi spiste også kartoffelrosetter – Pommes Duchesse-kartoflerne og en god steak. En nem og rimeligt simpel menu.
Altså bønnerne er jo næsten så nemme at lave at det ikke er nødvendigt at skrive om dem, men kender du dem ikke, så skal du da ikke snydes for opskriften.
Det er en lækkerbisken, så spring du bare på en portion.
Bønner i baconsvøb. Grønne bønner med bacon i ovn. Få opskriften her:

Ingredienser
- 1 kg frosne bønner prøv også med gulerødder eller pastinak
- 1-200 gram bacon i skiver (1-2 pakker) jo færre bønner du bruger i pakkerne, jo mere bacon skal du bruge
Sådan gør du
- Tag en håndfuld frosne bønner og vikl bacon om.
- Læg gerne bønnerne lidt tæt, så fordampningen begrænses. Så bliver de ikke tørre og kedelige.
- Bønnerne lægges i et ovnfast fad og bages i ca. 15 minutter ved 175 grader. Kig til dem et par gange. Baconen skal være sprød og bønnerne færdigkogte. Prik i dem og mærk efter om de har fået nok.Bønnerne kan også tilberedes på grill, men her er de lidt svære at vende.
Noter
Grønne bønner i baconsvøb – nemt og lækkert tilbehør
Retten er så nem at lave, at den næsten ikke behøver nogen opskrift, men nu har du altså fået den alligevel 🙂
Jeg nøjedes med 1 pakke bacon og da jeg spurgte min mand om jeg var for “fedtet” med baconen, svarede han umiddelbart inden vi spiste”ja!” Efter maden sagde han dog:”Godt der ikke var mere bacon på” 😉
Nemt, sundt, hurtigt og lækkert grønt tilbehør til ovnretter, grillretter, frokostretter. ALT muligt. Alle kan lide bønner i baconsvøb, selv dine børn vil elske dig for dem er jeg sikker på!
Min familie på 4 spiste 1 kilo bønner og det vil I sagtens også kunne gøre hjemme hos jer 🙂
Bønnerne bliver møre og lækre og baconfedtet steger syndigt med i hele processen og giver bønnerne smag. Bacon er guld værd i rigtigt mange retter, hvis man spørger mig.
Det blev en fornem menu og nem at lave, var den også 🙂
Hej Gitte, tusind tak for en dejlig blog
Vi skal have stor fest på lørdag og tænkte jeg ville lave dine lækre baconbønner.
Kan de mon laves i forvejen og holdes varme?
Hvor mange portioner til 45 Pers.?
Vh Helle
Hejsa
Jeg er en ung pige på su og jeg må sige jeg er blevet ret vild med din blog! Håber du fortsætter med det 🙂
Glæder mig til at smage denne ret i dag!
Hej Gitte, blot lige en hilsen herfra.
Jeg sad lige og kiggede efter opskrifter med bønner, og faldt så over din blog. Og nu lader det til at jeg ikke behøver at lede mere. Jeg har snart fyldt min fryser med masser af blancherede grønne bønner, frosset i portionspakninger, men mine evner i køkkenet er til at overse. Jeg tror at jeg nu med al din dejlige inspiration alligevel kan lave noget lækkert mad af mit forråd.
Jeg syntes at du er en gudbenådet skribent, man bliver glad af at læse i din blog.