Go Back Email Link
+ servings
Blomkål bagt i ovn med æg og cheddarost
Udskriv
5 fra 1 stemme

Blomkål bagt i ovn med æg og cheddarost

Bagt blomkål i ovn med æg og cheddarost
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid35 minutter
Samlet tid45 minutter
Ret: Blomkål bagt i ovn med æg og cheddarost
Antal: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 blomkål skåret i skiver. Broccoli eller andre grøntsager kan også bruges
  • 4 æg
  • 4 dl mælk
  • 50-100 gram cheddarost kan udelades eller erstattes af anden ost
  • salt/peber
  • olie/smør til stegning

Sådan gør du

  • Skyl og rens blomkålen.. Skær blomkål og stok i skiver og læg den på en stegepande. Blomkålen er lidt porøs at skære, men også "smulderet". Jeg brugte min Scanpan bradepande, der både kan bruges på komfur og i ovn
    Blomkål opskrifter - lækre retter med blomkål
  • Hæld olie eller smør ved og drys med krydderi. Jeg brugte barbecue-krydderi, men du kan også bare nøjes med salt og peber
    Bagt blomkål med paprika - nem og lækker opskrift
  • Steg blomkålsfadet ca. 20 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Blomkålen skal svitses og få en stegt overflade.
    Bagt blomkål med paprika - nem og lækker opskrift
  • Imens blomkålen steger, pisker du æg, mælk og salt og peber sammen.
  • Hæld æggeblandingen over blomkålen og riv evt. cheddarost på toppen
  • Sæt nu fadet i ovnen igen i yderligere 15-20 minutter ved samme temperatur. Retten er færdig, når æggemassen er stivnet
    Blomkål bagt i ovn med æg og cheddarost
  • Nydes lun med en god skive rugbrød.

Noter

Du kan svitse .eks. skinketern/bacon sammen med blomkål. Du kan også stege bacon og lægge på toppen. 
Æggekagen smager også godt kold dagen efter.
Du kan svitse andre grøntsager med blomkålen, f.eks. gulerødder eller peberfrugter