Go Back Email Link
+ servings
Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
Udskriv
5 fra 1 stemme

Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

Lækre saftige æbleboller med revet æble
Forb. tid1 time
Tilb. tid17 minutter
Samlet tid1 time 17 minutter
Ret: Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
Servings: 20 stk.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 liter yoghurt naturel andet surmælksprodukt kan bruges og mælk kærnemælk eller vand også
  • 50 gram gær
  • 2-3 spsk sukker kan udelades eller erstattes med sirup eller honning
  • 5-600 gram revet æble (ca .4-5 store æbler eller 6-7) hvis skrællen er fin, kan du godt lade den blive på
  • 175 gram havregryn både fin og grov kan bruges. Ca. 5 dl
  • 150 gram solsikkekerner ca. 2 dl
  • tsk salt
  • 1,2-1,4 kg hvedemel ca. Bruger du vand, skal du bruge mere mel, end hvis du bruger yoghurt
  • Pensling: 1 sammenpisket æg mælk kan bruges i stedet
  • Drys: Kanelsukker eller sesamfrø/solsikkekerner
  • tilsæt evt. 1 spsk kanel eller 1 spsk kardemomme til dejen

Sådan gør du

  • Lun et par dl. yoghurt få sekunder i mikroovnen - kun til fingervarmt - og rør gæren ud heri sammen med sukker. Rør blandingen med resten af yoghurten
    Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
  • Skræl og riv æblerne og tilsæt yoghurtblandingen. Lad bare skrællen blive på, hvis skrællen er fin
    Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
  • Tilsæt solsikkekerner og havregryn
    Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
  • Tilsæt hvedemel og salt. Rør melet i lidt af gangen. Dejen bliver tyk og fast, men klistret. Dejen kan røres med røremaskine eller grydeske, du behøver ikke ælte den. Bruger du vand, skal du bruge lidt mere mel, end hvis du bruger yoghurt.
    Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
  • Tildæk fadet og stil dejen til hævning i minimum 45 minutter et lunt sted. Min dej hævede i ovnen v. 30 grader.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt boller på bagepladen med to spiseskeer. Jeg fik 20 boller af denne portion. Lad bollerne hæve tildækket i minimum 30 minutter et lunt sted. Mine boller hævede i ovnen v. 30 grader.
    Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
  • Pensl nu bollerne med sammenpisket æg og drys evt. halvdelen med kanelsukker eller kerner, f.eks. sesamfrø eller solsikkekerner. Du kan evt. lave halvt af hver?
    Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
  • Bag nu æblebollerne nederst i ovnen i ca. 15-20 min. v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når de sprøde og gyldne. Kanelbollerne bliver hurtigt ret mørke. bollerne færdige, når de er faste og sprøde
    Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
  • Lad bollerne dampe af nogle minutter, før du serverer dem. Nydes med smør og evt. ost, syltetøj, pålægschokolade?
    Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

Noter

Hvis skrællen er fin, behøver du ikke skrælle æblerne.
Bollerne er fryseegnede
Tilsæt gerne 1 spsk kanel til dejen. Drys evt. alle bollerne med kanelsukker eller nøjes med halvdelen
Du kan også tilsætte grofthakkede mandler/nødder og chokolade til dejen.