Lun et par dl. yoghurt få sekunder i mikroovnen - kun til fingervarmt - og rør gæren ud heri sammen med sukker. Rør blandingen med resten af yoghurten
Skræl og riv æblerne og tilsæt yoghurtblandingen. Lad bare skrællen blive på, hvis skrællen er fin
Tilsæt solsikkekerner og havregryn
Tilsæt hvedemel og salt. Rør melet i lidt af gangen. Dejen bliver tyk og fast, men klistret. Dejen kan røres med røremaskine eller grydeske, du behøver ikke ælte den. Bruger du vand, skal du bruge lidt mere mel, end hvis du bruger yoghurt.
Tildæk fadet og stil dejen til hævning i minimum 45 minutter et lunt sted. Min dej hævede i ovnen v. 30 grader.
Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt boller på bagepladen med to spiseskeer. Jeg fik 20 boller af denne portion. Lad bollerne hæve tildækket i minimum 30 minutter et lunt sted. Mine boller hævede i ovnen v. 30 grader.
Pensl nu bollerne med sammenpisket æg og drys evt. halvdelen med kanelsukker eller kerner, f.eks. sesamfrø eller solsikkekerner. Du kan evt. lave halvt af hver?
Bag nu æblebollerne nederst i ovnen i ca. 15-20 min. v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når de sprøde og gyldne. Kanelbollerne bliver hurtigt ret mørke. bollerne færdige, når de er faste og sprøde
Lad bollerne dampe af nogle minutter, før du serverer dem. Nydes med smør og evt. ost, syltetøj, pålægschokolade?