•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Æbleboller – æblebrud. I dag får du opskriften på gode boller med æble <3

Når nu man kan lave så lækre gulerodsbrud, med revet gulerod, kan man mon så ikke også lave lækre æblebrud, med revet æble?

Jep det kan man og i dag får du opskriften på gode, lækre, saftige æbleboller.Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æbleIdéen har summet længe i mit hoved og denne weekend skulle det være. Der var en liter yoghurt i køleskabet og en masse nedfaldsæbler fra haven.Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

Voila! Den fineste basis for en portion lækre æbleboller eller æblebrud, eller hvad vi nu skal kalde dem. 🙂

Har du ikke lige yoghurt på lager, så kan du sagtens bruge andet surmælksprodukt, men mælk er også fint.

Yoghurt giver dog ekstra saftigt og lækkert bagværk, så det er rigtigt godt at bruge. Har du ikke lige yoghurt på lager, så kan du fint nøjes med mælk/vand/kærnemælk?Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

I bloggens populære opskrift på gulerodsbrud, er der brugt solsikkekerner og opskrifterne minder meget om hinanden. Du kan tjekke gulerodsbrud-opskriften ud her:

Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift
Bløde lækre gulerodsbrud med solsikkekerner
Se opskriften her
Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift

Jeg kan godt lide at der er “bid” og fylde i boller, så jeg brugte både solsikkekerner og havregryn i disse. Det klædte æblebollerne virkelig godt og gjorde jo også lige bollerne lidt sundere.Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

Æblerne tilførte fugt til bollerne og gav dem en diskret sød æblesmag, der dog ikke “forstyrrede” så meget, at bollerne ikke kunne spises med en skive ost eller pålæg på.

Æblebollerne er perfekte at servere som mellemmåltid en eftermiddag eller i madpakken, hvor de mætter godt.

Jeg dryssede nogle af bollerne med kanel og sukker og du kan sagtens også lave bollerne i en ren kanelsukker-version, for de smagte virkelig godt. Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

Du kan også tilsætte kanel til dejen og f.eks. grofthakkede nødder og chokolade?

Uhm sådan vil du nemt kunne trylle en lækker sød snack-bolle. Æbleboller vil være gode at hapse som et mættende og lidt sundere sødt mellemmåltid.

Kanel/sukkerversionen nød vi bare med smør på, og jeg kan love dig for, at sådan en bolle smagte godt!Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æbleÆblemængden bestemmer du lidt selv. Jeg brugte dem jeg lige havde. Jeg var nødt til at skrælle dem, for skrællen var ikke så fin, men du kan sagtens bare rive æblerne med skræl. Det giver både en god smag og en fin kulør til æblebollerne.

Jeg brugte ca. 5-600 gram æble, men du kan sagtens bruge flere/færre. 
Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æbleJeg brugte revet æble i dejen, men måske du også kan bruge små æbletern, hvis du ønsker lidt mere “rustikke” boller? Du bestemmer 🙂Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æbleDet blev nogle rigtigt lækre æbleboller. Se med her. Så fin en farve og saftig en krumme. Perfekte som morgen- eller eftermiddagsbolle og ja også fine til frokosten.

Æblebollerne vil være rigtigt fine at servere til brunch eller som fødselsdagsboller også?Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æbleBollerne kan laves  helt uden æltning. Jeg rørte dejen sammen med grydeske og satte dejklatter på bagepladen med 2 spiseskeer.

Når det er æblebrud, må bollerne godt være lidt rustikke – smart, det gør dem jo også bare endnu nemmere at lave og så kan man nøjes med mindre mel og det gør bare bollerne ekstra saftigere. Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æbleOpskriften er rigtig nem og du får den lige her:Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

Æbleboller – æblebrud. Gode saftige boller med revet æble

Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
Lækre saftige æbleboller med revet æble
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 17 minutter
Samlet tid: 1 time 17 minutter
Ret: Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
Kategori: Brød og boller
Portioner: 20 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 liter yoghurt naturel andet surmælksprodukt kan bruges og mælk også
  • 50 gram gær
  • 2 tsk sukker sirup eller honning, kan også bruges.
  • 5-600 gram revet æble (ca .5-6 store æbler eller 10 små) hvis skrællen er fin, kan du godt lade den blive på
  • 5 dl havregryn både fin og grov kan bruges
  • 2 dl solsikkekerner
  • ½ tsk salt
  • 1 kg hvedemel ca.
  • Pensling: 1 sammenpisket æg mælk kan bruges i stedet
  • Drys: Kanelsukker eller sesamfrø/solsikkekerner
  • tilsæt evt. 1 spsk kanel eller 1 spsk kardemomme til dejen

Sådan gør du

  • Smuldr gæren i yoghurten og tilsæt sukker.
    Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
  • Skræl og riv æblerne og tilsæt yoghurtblandingen. Lad bare skrællen blive på, hvis skrællen er fin
    Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
  • Tilsæt solsikkekerner og havregryn
    Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
  • Tilsæt hvedemel og salt. Rør melet i lidt af gangen. Dejen bliver tyk og fast, men den må godt klistre lidt, for bollerne skal ikke trilles. Dejen kan røres med røremaskine eller grydeske
    Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
  • Tildæk fadet og stil dejen til hævning i minimum 30 minutter et lunt sted. Min dej hævede i ovnen v. 30 grader varmluft.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt du æblebollerne på bagepladen med to spiseskeer. Jeg fik plads til 20 boller på bagepladen.
    Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
  • Tildæk pladen og stil bollerne til hævning i minimum 30 minutter et lunt sted. Mine boller hævede i ovnen v. 30 grader varmluft.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
    Pensl nu bollerne med sammenpisket æg og drys med kanelsukker eller kerner, f.eks. sesamfrø eller solsikkekerner. Du kan evt. lave halvt af hver?
    Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
  • Bag nu æblebollerne nederst i ovnen i ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når de sprøde og gyldne. Kanelbollerne bliver hurtigt ret mørke, men mærk evt. efter på bollerne undervejs, de føles faste og sprøde, når de er færdige.
    Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
  • Lad bollerne dampe af nogle minutter, før du serverer dem. Nydes med smør og evt. ost, syltetøj, pålægschokolade?
    Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

Noter

Hvis skrællen er fin, kan du godt lade den blive på.
Bollerne er fryseegnede
Tilsæt gerne 1 spsk kanel til dejen. 
Drys evt. alle bollerne med kanelsukker eller nøjes med halvdelen
Du kan også tilsætte grofthakkede mandler/nødder og chokolade til dejen
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

Saftige, grove, lækre boller med revet æble – prøv æblebrud som mellemmåltid eller i madpakken

Jeg var lidt spændt på, om æblebollerne mon nu ville blive så søde, at de ikke ville kunne bruges som “almindelige” boller men det gjorde de heldigvis ikke.

I dag har vi nydt dem både til morgenmad og som frokostboller og de fungerer til det hele!

Du kan sagtens tilsætte kanel til dejen og drysse med ekstra kanel, og få sødere kanelbrøds-agtige boller ud af det, men så vil de have sværere ved at fungere med ost på f.eks.?
Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
Dagen efter bagningen er bollerne fortsat fuldstændig friske og saftige og mon ikke det går som med gulerodsbollerne, at de kan holde sig lækre i dagevis?

Vi er kun 2 herhjemme, så jeg frøs et par poser ned, men har allerede fortrudt. Bollerne går nemlig som “varmt brød” og vi har allerede spist virkelig mange – de må siges at være en succes. 🙂Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æbleSøde sommerhusnaboer fik også en pose over hækken.

Jeg elsker jo bare at forkæle søde mennesker omkring mig med bagværk og dejligt at vi også kan få hjælp til at spise noget af alt det der bliver frembragt her i huset. Godt at hjælpen er nær 🙂Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

De populære æblebrud – eller saftige æbleboller – går som varmt brød!

Jeg har glædet mig til at dele opskriften på de lækre æbleboller med dig – jeg håber, og tror, at de også blive en succes hjemme hos dig. 🙂Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble


  •  
  •  
  •  
  •  
  •