Æbleboller – æblebrud. I dag får du opskriften på gode boller med æble.

Når nu man kan lave så lækre gulerodsbrud, med revet gulerod, kan man mon så ikke også lave lækre æblebrud, med revet æble?

Jep det kan man og i dag får du opskriften på gode, lækre, saftige æbleboller.

Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æbleIdéen har summet længe i mit hoved og denne weekend skulle det være. Der var en liter yoghurt i køleskabet og en masse nedfaldsæbler fra haven.Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

Voila! Den fineste basis for en portion lækre æbleboller eller æblebrud, eller hvad vi nu skal kalde dem. 🙂

Har du ikke lige yoghurt på lager, så kan du sagtens bruge andet surmælksprodukt, men mælk er også fint.

Yoghurt ell. lignende giver dog ekstra saftigt og lækkert bagværk, så det er rigtigt godt at bruge. Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

I bloggens populære opskrift på gulerodsbrud, har jeg brugt solsikkekerner og opskrifterne minder meget om hinanden.

Du kan tjekke gulerodsbrud-opskriften ud ved at klikke her:

Jeg kan godt lide at der er “bid” og fylde i boller, så jeg brugte både solsikkekerner og havregryn i disse.

Det klædte æblebollerne virkelig godt og gjorde jo også lige bollerne lidt sundere.Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

Det blev nogle rigtigt lækre æbleboller. Så fin en farve og saftig en krumme. Perfekte som morgen- eller eftermiddagsbolle og ja også fine til frokosten.

Æblebollerne vil være rigtigt fine at servere til brunch eller som fødselsdagsboller også?Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æbleBollerne kan laves  helt uden æltning. Jeg rørte dejen sammen med grydeske og satte dejklatter på bagepladen med 2 spiseskeer.

Når det er æblebrud, må bollerne godt være lidt rustikke. Det gør bollerne nemmere at lave. Dejen er æltefri og nem at røre, selvom den bliver fast.

Dejen kan du lave med både vand, mælk eller yoghurt. Bruger du vand, skal du bruge mere mel, end hvis du bruger yoghurt.

Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æbleOpskriften er rigtig nem og du får den lige her:Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

Æbleboller – æblebrud – opskrift på saftige boller med revet æble hér

Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
Lækre saftige æbleboller med revet æble
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 17 minutter
Samlet tid: 1 time 17 minutter
Ret: Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
Kategori: Brød og boller
Portioner: 20 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 liter yoghurt naturel andet surmælksprodukt kan bruges og mælk eller vand også
  • 50 gram gær
  • 2-3 spsk sukker kan udelades eller erstattes med sirup eller honning
  • 5-600 gram revet æble (ca .4-5 store æbler eller 6-7) hvis skrællen er fin, kan du godt lade den blive på
  • 175 gram havregryn både fin og grov kan bruges. Ca. 5 dl
  • 150 gram solsikkekerner ca. 2 dl
  • tsk salt
  • 1,2-1,4 kg hvedemel ca. Bruger du vand, skal du bruge mere mel, end hvis du bruger yoghurt
  • Pensling: 1 sammenpisket æg mælk kan bruges i stedet
  • Drys: Kanelsukker eller sesamfrø/solsikkekerner
  • tilsæt evt. 1 spsk kanel eller 1 spsk kardemomme til dejen

Sådan gør du

  • Lun et par dl. yoghurt få sekunder i mikroovnen - kun til fingervarmt - og rør gæren ud heri sammen med sukker. Rør blandingen med resten af yoghurten
    Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
  • Skræl og riv æblerne og tilsæt yoghurtblandingen. Lad bare skrællen blive på, hvis skrællen er fin
    Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
  • Tilsæt solsikkekerner og havregryn
    Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
  • Tilsæt hvedemel og salt. Rør melet i lidt af gangen. Dejen bliver tyk og fast, men klistret. Dejen kan røres med røremaskine eller grydeske, du behøver ikke ælte den. Bruger du vand, skal du bruge mere mel, end hvis du bruger yoghurt.
    Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
  • Tildæk fadet og stil dejen til hævning i minimum 45 minutter et lunt sted. Min dej hævede i ovnen v. 30 grader.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt du æblebollerne på bagepladen med to spiseskeer. Jeg fik plads til 20 boller på bagepladen.
    Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
  • Tildæk pladen og stil bollerne til hævning i minimum 30 minutter et lunt sted. Mine boller hævede i ovnen v. 30 grader.
  • Pensl nu bollerne med sammenpisket æg og drys evt. halvdelen med kanelsukker eller kerner, f.eks. sesamfrø eller solsikkekerner. Du kan evt. lave halvt af hver?
    Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
  • Bag nu æblebollerne nederst i ovnen i ca. 15-20 min. v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når de sprøde og gyldne. Kanelbollerne bliver hurtigt ret mørke. bollerne færdige, når de er faste og sprøde
    Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
  • Lad bollerne dampe af nogle minutter, før du serverer dem. Nydes med smør og evt. ost, syltetøj, pålægschokolade?
    Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

Noter

Hvis skrællen er fin, behøver du ikke skrælle æblerne.
Bollerne er fryseegnede
Tilsæt gerne 1 spsk kanel til dejen. Drys evt. alle bollerne med kanelsukker eller nøjes med halvdelen
Du kan også tilsætte grofthakkede mandler/nødder og chokolade til dejen
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

Saftige, grove, lækre boller med revet æble – prøv æblebrud som mellemmåltid eller i madpakken

Jeg var lidt spændt på, om æblebollerne mon nu ville blive så søde, at de ikke ville kunne bruges som “almindelige” boller. Næh det gjorde de heldigvis ikke.Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

Æblemængden bestemmer du lidt selv. Jeg brugte dem jeg lige havde.

Jeg var nødt til at skrælle dem, for skrællen var ikke så fin. Du kan sagtens bare rive æblerne med skræl. Det giver både en god smag og en fin kulør til æblebollerne.

Jeg brugte revet æble i dejen, men måske du også kan bruge små æbletern, hvis du ønsker lidt mere “rustikke” boller? Du bestemmer 🙂

Jeg brugte ca. 5-600 gram æble, men du kan sagtens bruge flere/færre.

Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

Æblerne tilførte fugt til bollerne og gav dem en diskret sød æblesmag.

Den søde æblesmag, var dog ikke så markant, at bollerne ikke kunne spises med en skive ost eller pålæg på.

Æblebollerne er perfekte at servere som mellemmåltid en eftermiddag eller i madpakken, hvor de mætter godt.

Jeg dryssede nogle af bollerne med kanel og sukker.

Du kan sagtens også lave bollerne i en ren kanelsukker-version, for de smagte virkelig godt. Æble og kanel går jo virkelig godt i spænd sammen.Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

Du kan også tilsætte kanel til dejen og f.eks. grofthakkede nødder og chokolade?

Uhm sådan vil du nemt kunne trylle en lækker sød snack-bolle. Æbleboller vil være gode at hapse som et mættende og lidt sundere sødt mellemmåltid.

Kanel/sukkerversionen nød vi bare med smør på, og jeg kan love dig for, at sådan en bolle smagte godt!Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

I dag har vi nydt dem både til morgenmad og som frokostboller og de fungerer til det hele!
Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
Dagen efter bagningen er bollerne fortsat fuldstændig friske og saftige. Det er helt som med gulerodsbollerne, de e rogså friske i dagevis.

Vi er kun 2 herhjemme, så jeg frøs et par poser ned, men har allerede fortrudt.

Bollerne går nemlig som “varmt brød” og vi har allerede spist virkelig mange – de må siges at være en succes. 🙂

Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æbleSøde sommerhusnaboer fik også en pose over hækken.

Jeg elsker jo bare at forkæle søde mennesker omkring mig med bagværk.

Dejligt at vi også kan få hjælp til at spise noget af alt det der bliver frembragt her i huset. Godt at hjælpen er nær 🙂Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

De populære æblebrud – eller saftige æbleboller – går som varmt brød!

Jeg har glædet mig til at dele opskriften på de lækre æbleboller med dig. Jeg håber, og tror, at de også blive en succes hjemme hos dig. 🙂

Tjek evt. også opskriften på disse æbleboller med kanel her. Dejen kan også koldhæves – tjek også denne opskrift på koldhævede æbleboller her.

Få flere opskrifter med æbler ved at klikke her

Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

Få flere opskrifter med æbler her:

1.

Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskrift
Nemme boller med æbler - langtidshævede
Se opskriften her
Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskrift

2.

Juleboller - krydrede æbleboller med marcipan
Juleboller med krydderier, marcipan og rosiner
Se opskriften her
Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækre

3.

Æblescones - scones med æble og havregryn
Søde sprøde scones med havregryn og revet æble
Se opskriften her

4.

Scones med æble og chokolade nem opskrift
Hurtige nemme scones med æble og chokolade
Se opskriften her
Scones med æble og chokolade nem opskrift

5.

Æbleboller med kanel - boller med æbler
Lækre saftige boller med æbler og kanel
Se opskriften her
Æbleboller med kanel - lækre boller med æble

6.

Kanelsnegle med æbler - sunde og fedtfattige
Lækre, bløde kanelsnegle med æblemos, Sukkerfrie og fedtfattige
Se opskriften her
Kanelsnegle med æbler - sunde og fedtfattige

7.

Gammeldags bagt æblekage i form - opskrift
Nem kage med æbler - hurtig lavet sukkerbrødskage
Se opskriften her
Gammeldags bagt æblekage i form - opskrift

8.

Saftig æblekage - nem kage med æbler
Nem kage med æbler og ymer
Se opskriften her
Saftig æblekage -.nem kage med æbler

9.

Æblepandekager opskrift - pandekager med æble
Små tykke pandekager med æble - uden tilsat sukker
Se opskriften her
Æblepandekager opskrift - pandekager med æble

10.

Brunsviger med æble - sund fedtfattig opskrift
Prøv en brunsviger med æble - den skønneste kombination
Se opskriften her

11.

Æbleboller med kanel - boller med æbler
Lækre saftige boller med æbler og kanel
Se opskriften her
Æbleboller med kanel - lækre boller med æble