Go Back Email Link
+ servings
Æggekage i ovn med skinke og mozzarella
Udskriv
5 fra 1 stemme

Æggekage med mozzarella og skinke - i ovn

Ovnbagt æggekage med rødløg, peberfrugt, mozzarella & skinke
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid50 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Servings: 6 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 15 æg
  • 2 peberfrugter
  • 4 rødløg
  • 3-4 forårsløg
  • 125 gram mozzarella 1 kugle. Revet mozzarellaost kan også bruges. Ost kan også udelades
  • 4 dl. tykmælk erstat evt. med skyr/græsk yoghurt ell. mælk.
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Salt/hvidløgspeber
  • 200 gram parmaskinke. almindeligt skinke kan bruges. Skinke kan også udelades

Sådan gør du

  • Snit rødløg og peberfrugt i skiver og læg grøntsagerne i et fad.
    Æggekage med mozzarella & skinke - i ovn
  • Sæt fadet i ovnen og lad grøntsagerne stege lidt, imens du laver æggeblandingen.
  • Pisk æg med tykmælk/yoghurt og salt/peber.
    Æggekage med mozzarella & skinke - i ovn
  • Rør kartoffelmel/bagepulver i lidt vand og tilsæt.
  • Hæld æggeblandingen over grøntsagerne.
    Æggekage med mozzarella & skinke - i ovn
  • Snit mozzarellaen i tern og snit forårsløgene fint. Drys det over æggeblandingen.
    Æggekage med mozzarella & skinke - i ovn
  • Læg parmaskinke på toppen.
    Æggekage med mozzarella & skinke - i ovn
  • Bag æggekagen 30 minutter v. 175 grader varmluft. Den er færdig når den er sprød og gylden
    Æggekage med mozzarella & skinke - i ovn

Noter

Du kan bruge andre grøntsager til æggekagen.
Almindeligt skinke kan sagtens bruges - eller udelades. Ost kan også udelades
Kan også laves på pande under låg