Æggekage med mozzarella og skinke - i ovn
Ovnbagt æggekage med rødløg, peberfrugt, mozzarella & skinke
Forb. tid20 minutter min
Tilb. tid30 minutter min
Samlet tid50 minutter min
Servings: 6 pers.
- 15 æg
- 2 peberfrugter
- 4 rødløg
- 3-4 forårsløg
- 125 gram mozzarella 1 kugle. Revet mozzarellaost kan også bruges. Ost kan også udelades
- 4 dl. tykmælk erstat evt. med skyr/græsk yoghurt ell. mælk.
- 2 spsk. kartoffelmel
- 1 tsk. bagepulver
- Salt/hvidløgspeber
- 200 gram parmaskinke. almindeligt skinke kan bruges. Skinke kan også udelades
Snit rødløg og peberfrugt i skiver og læg grøntsagerne i et fad.
Sæt fadet i ovnen og lad grøntsagerne stege lidt, imens du laver æggeblandingen.
Pisk æg med tykmælk/yoghurt og salt/peber.
Rør kartoffelmel/bagepulver i lidt vand og tilsæt.
Hæld æggeblandingen over grøntsagerne.
Snit mozzarellaen i tern og snit forårsløgene fint. Drys det over æggeblandingen.
Læg parmaskinke på toppen.
Bag æggekagen 30 minutter v. 175 grader varmluft. Den er færdig når den er sprød og gylden
Du kan bruge andre grøntsager til æggekagen.
Almindeligt skinke kan sagtens bruges - eller udelades. Ost kan også udelades
Kan også laves på pande under låg