Bistik kage - nem opskrift til airfryer el. ovn
En nem billig toscakage, du kan bage i airfryer og ovn
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid22 minutter min
Samlet tid37 minutter min
Ret: Bistik kage - nem opskrift til airfryer el. ovn
Servings: 8 pers.
Mandel topping:
- 100 gram mandler grofthakkede. Andre nødder kan bruges
- 100 gram sukker
- 75 gram smør
- 3 tsk vaniljesukker
- 1 spsk mælk el. fløde
Kagedej:
- 60 gram smør blødt
- 60 gram sukker
- 1 æg
- 200 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 1 tsk vaniljesukker
- ¾ dl mælk el. tykmælk el. lign jeg brugte yoghurt naturel
Kagedej:
Pisk smør, sukker og vaniljesukker med elpisker og tilsæt æg
Bland hvedemelet med salt og bagepulver og rør det i dejen, sammen med mælk el. lign. Dejen bliver hård og fast
Smør en bageform/springform/tærtefad og fordel dejen heri. Min form målte 18x7 cm. Fugt en dejskraber med lidt vand og glat dejen ud i formen
Fordel toppingen på kagebunden. Glat den lidt ud med dejskraberen
Bistik kage - bagetid i airfryer:
Bag kagen ca. 22 minutter v. 160 grader. Tjek kagen undervejs. Kagen er færdig, når karamellen er sprød, gyldenbrun og kagebunden føles fast, når du stikker i den (f.eks. med en kødnål el. lign)
Bistik kage - bagetid i alm. ovn
Bag kagen ca. 25 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagen er færdig, når karamellen er gyldenbrun og kagebunden føles fast, når du stikker i den (f.eks. med en kødnål el. lign)
Lad gerne toscatoppingen stivne lidt, før du skærer kagestykker ud. Kan nydes som den er, eller serveres med flødeskum/vaniljecreme
Andre nødder kan bruges til toscablandingen. Tjek en chokolade version her
Kan også bages som muffins. Halvér ca. bagetiden
Bistik kagen er fryseegnet. Lunes i ovnen efter optøning, så bliver toppingen sprød igen