Go Back Email Link
+ servings
Bistik kage - nem opskrift til airfryer & ovn
Udskriv
5 fra 1 stemme

Bistik kage - nem opskrift til airfryer el. ovn

En nem billig toscakage, du kan bage i airfryer og ovn
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid22 minutter
Samlet tid37 minutter
Ret: Bistik kage - nem opskrift til airfryer el. ovn
Servings: 8 pers.
Author: Gitte Hansen

Equipment

Ingredienser

Mandel topping:

  • 100 gram mandler grofthakkede. Andre nødder kan bruges
  • 100 gram sukker
  • 75 gram smør
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk mælk el. fløde

Kagedej:

  • 60 gram smør blødt
  • 60 gram sukker
  • 1 æg
  • 200 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ¾ dl mælk el. tykmælk el. lign jeg brugte yoghurt naturel

Sådan gør du

Mandel topping:

  • Smelt smørret ved svag varme og tilsæt sukker. Lad det bruse lidt op. Hak mandlerne groft og tilsæt. Rør godt og tilsæt mælk. Lad karamellen bruse lidt op igen og tag gryden af varmen og lad toppingen afkøle lidt, imens du laver dejen
    Bistik kage - nem opskrift til airfryer & ovn

Kagedej:

  • Pisk smør, sukker og vaniljesukker med elpisker og tilsæt æg
    Bistik kage - nem opskrift til airfryer & ovn
  • Bland hvedemelet med salt og bagepulver og rør det i dejen, sammen med mælk el. lign. Dejen bliver hård og fast
    Bistik kage - nem opskrift til airfryer & ovn
  • Smør en bageform/springform/tærtefad og fordel dejen heri. Min form målte 18x7 cm. Fugt en dejskraber med lidt vand og glat dejen ud i formen
    Bistik kage - nem opskrift til airfryer & ovn
  • Fordel toppingen på kagebunden. Glat den lidt ud med dejskraberen
    Bistik kage - nem opskrift til airfryer & ovn

Bistik kage - bagetid i airfryer:

  • Bag kagen ca. 22 minutter v. 160 grader. Tjek kagen undervejs. Kagen er færdig, når karamellen er sprød, gyldenbrun og kagebunden føles fast, når du stikker i den (f.eks. med en kødnål el. lign)
    Bistik kage - nem opskrift til airfryer & ovn

Bistik kage - bagetid i alm. ovn

  • Bag kagen ca. 25 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagen er færdig, når karamellen er gyldenbrun og kagebunden føles fast, når du stikker i den (f.eks. med en kødnål el. lign)
    Bistik kage - nem opskrift til airfryer & ovn
  • Lad gerne toscatoppingen stivne lidt, før du skærer kagestykker ud. Kan nydes som den er, eller serveres med flødeskum/vaniljecreme
    Bistik kage - nem opskrift til airfryer & ovn

Noter

Andre nødder kan bruges til toscablandingen. Tjek en chokolade version her 
Kan også bages som muffins. Halvér ca. bagetiden
Bistik kagen er fryseegnet. Lunes i ovnen efter optøning, så bliver toppingen sprød igen