Black magic chokoladekage med mousse og bær
Svampet chokoladekage med flødeskumsmousse
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid30 minutter min
Samlet tid45 minutter min
Ret: Black magic chokoladekage med mousse og bær
Servings: 8 pers.
1
Springform min målte 25 cm i diameter. Andre størrelser kan bruges. Tilpas bagetiden
Chokoladekage:
- 150 gram hvedemel
- 175 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 40 gram kakao
- 1 nip salt
- 1 æg
- ½ dl olie smagsneutral, f.eks. raps eller solsikkeolie
- 1 ¼ dl kold kaffe afkølet. Kan erstattes med f.eks. juice, kakaomælk eller ekstra kærnemælk
- 1 ¼ dl kærnemælk mælk/tykmælk el. lign. kan også bruges.
Chokolademousse med flødeskum:
- 2½ dl piskefløde
- 20 gram kakaopulver
- 60 gram flormelis
- ½ tsk vaniljesukker smag til
Pynt:
- Jordbær, kirsebær, Dumle anden pynt kan bruges
Chokoladekage:
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Rør æg, olie, kaffe og kærnemælk i dejen. Vend dejen med dejskraber, til den er klumpefri. Dejen bliver ret tynd.
Klem bagepapir om den nederste ring i en springform og smør siderne. Min springform var 25 cm. Bruger du mindre forme, får du en højere kage og du vil kunne dele kagen til 2 lagkagebunde.
Bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn) i ca. 20-25 minutter eller til den er gennembagt, men stadig svampet i konsistensen. Bagetiden afhænger af bageformen størrelse og materiale. Tjek kagen undervejs.
Lad kagen køle helt af, før du løsner den fra springformen med en paletkniv/spatel el. lign. Skub bunden over på et lagkagefad.
Chokoladecreme med flødeskum:
Pisk fløden til let skum. Sigt kakao, flormelis og vaniljesukker i. Vend forsigtigt cremen, til alle ingredienser er godt fordelt. Smag til. Fordel chokoladecremen på den afkølede kage.
Pynt kagen med friske bær og chokolade. Jeg brugte jordbær, kirsebær og Dumle. Dup bærrene godt tørre, før du pynter kagen med dem.
Kagen opbevares på køl til servering.
Kan pyntes med andre bær/chokolade.
Opbevares på køl. Flødecremen er blødest på tilberedningsdagen, så vent gerne med at pynte kagen til den skal serveres. Bunden kan bages i forvejen.
Kan bages i andre forme. Hvis du bruger en mindre springform, vil kagebunden kunne deles til lagkagebunde og noget af cremen fyldes i kagen i stedet for.