Go Back Email Link
+ servings
Brombærmuffins - lækre muffins med brombær
Udskriv
4 fra 2 stemmer

Brombærmuffins - lækre muffins med brombær

Muffins med brombær og vanilje - nemme og lækre
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid12 minutter
Samlet tid22 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Servings: 5 muffins
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 æg
  • 75 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker eller marven af ½ vaniljestang
  • 25 gram smeltet smør
  • 100 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ dl mælk
  • 100 gram brombær eller andre bær. Kan også erstattes med f.eks. grofthakket chokolade og/eller nødder
  • Drys: perle- eller rørsukker
  • evt. grofthakket chokolade

Sådan gør du

  • Skyl brombærrene og lad dem afddryppe godt
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker. Smelt smørret 5 sekunder i mikrobølgeovnen og tilsæt. Bland bagepulveret i hvedemelet og vend det i dejen sammen med mælken. Rør til dejen er klumpefri
  • Fordel 1½-3 spsk dej i en muffinsform og top med brombær. Tryk bærrene lidt ned i dejen. Brug gerne siliconeform eller sæt evt. 2 papirforme ned oveni hinanden. Portionen rækker til 5 store eller 8 små brombærmuffins. Drys evt. med perlesukker
    Brombærmuffins - lækre muffins med brombær
  • Bag muffins'ene 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) i ca. 12-15 minutter. Kagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde. Bagetiden afhænger af kagernes størrelse. Kan også bages i airfryer. Kan nydes lune eller kolde. Kagerne er fryseegnet.
    Brombærmuffins - lækre muffins med brombær

Noter

Alle slags bær kan bruges. Tilsæt evt. grofthakket chokolade eller grofthakkede nødder.
Kan også laves med frosne bær:
Vend dem med 1-1½ spsk kartoffelmel iblandet sukker, det vil opsuge noget af væden
Fryseegnede. 
Kan bages som en hel kage også - fordobl bagetiden i så fald.