Brombærmuffins - lækre muffins med brombær
Muffins med brombær og vanilje - nemme og lækre
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid12 minutter min
Samlet tid22 minutter min
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Servings: 5 muffins
- 1 æg
- 75 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker eller marven af ½ vaniljestang
- 25 gram smeltet smør
- 100 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ½ dl mælk
- 100 gram brombær eller andre bær. Kan også erstattes med f.eks. grofthakket chokolade og/eller nødder
- Drys: perle- eller rørsukker
- evt. grofthakket chokolade
Skyl brombærrene og lad dem afddryppe godt
Pisk æg, sukker og vaniljesukker. Smelt smørret 5 sekunder i mikrobølgeovnen og tilsæt. Bland bagepulveret i hvedemelet og vend det i dejen sammen med mælken. Rør til dejen er klumpefri
Fordel 1½-3 spsk dej i en muffinsform og top med brombær. Tryk bærrene lidt ned i dejen. Brug gerne siliconeform eller sæt evt. 2 papirforme ned oveni hinanden. Portionen rækker til 5 store eller 8 små brombærmuffins. Drys evt. med perlesukker
Bag muffins'ene 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) i ca. 12-15 minutter. Kagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde. Bagetiden afhænger af kagernes størrelse. Kan også bages i airfryer. Kan nydes lune eller kolde. Kagerne er fryseegnet.
Alle slags bær kan bruges. Tilsæt evt. grofthakket chokolade eller grofthakkede nødder.
Kan også laves med frosne bær:
Vend dem med 1-1½ spsk kartoffelmel iblandet sukker, det vil opsuge noget af væden
Fryseegnede.
Kan bages som en hel kage også - fordobl bagetiden i så fald.