Cheesecake med hvid chokolade & lemon curd
Nem cheesecake i glas med lemoncurd og hvid chokolade
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid15 minutter min
Samlet tid30 minutter min
Ret: Cheesecake med hvid chokolade & lemon curd
Servings: 3 pers.
- 3 stk Bastogne knust - Digestive el. andre kiks kan bruges - kiks kan også udelades
- 1 dl fløde piskefløde eller f.eks. cremefine
- 50 gram flødeost naturel Buko, Philadelphia el. Mascarpone kan bruges. Kan erstattes med creme fraiche
- 30 gram hvid chokolade smeltet - kan udelades eller du kan bruge mere
- ½-1 tsk vaniljesukker smag til
- 4-5 tsk lemon curd kan erstattes med f.eks. rabarberkompot, jordbærkompot el. lign
Knus Bastogne kiksene. Put dem f.eks. i plasticpose og knus dem med kagerulle. Ønskes en mere fast kiksebund? Smelt 10-15 gram smør og vend i kiksemassen. Fordel kiksesmulderet i 3-4 dessertglas. Gem lidt til pynt.
Bræk chokoladen i små stykker og put det i en lille skål. Lun chokoladen få sekunder af gangen i mikroovnen, til det er smeltet. Lad det afkøle lidt. Kan også smeltes over vandbad i gryde.
Pisk fløden og vend flødeosten i. Rør den let afkølede hvide chokolade ud i massen og smag nu ostecremen til med vaniljesukker.
Fordel ostecremen i dessertglassene, med lige meget i hver. Der er nok til 3 større eller 4 mindre desserter. Fordel ca. 1-1½ tsk lemon curd på hver dessert og smør citroncremen ud. Pynt med lidt kiksesmulder og f.eks. citronmelisse
Stil de små cheesecakes på køl, til de skal serveres. De stivner lidt efter afkøling. Kan fint laves i god tid i forvejen.