Go Back Email Link
+ servings
Cheesecake med hvid chokolade & lemon curd
Udskriv
5 fra 1 stemme

Cheesecake med hvid chokolade & lemon curd

Nem cheesecake i glas med lemoncurd og hvid chokolade
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid30 minutter
Ret: Cheesecake med hvid chokolade & lemon curd
Servings: 3 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 stk Bastogne knust - Digestive el. andre kiks kan bruges - kiks kan også udelades
  • 1 dl fløde piskefløde eller f.eks. cremefine
  • 50 gram flødeost naturel Buko, Philadelphia el. Mascarpone kan bruges. Kan erstattes med creme fraiche
  • 30 gram hvid chokolade smeltet - kan udelades eller du kan bruge mere
  • ½-1 tsk vaniljesukker smag til
  • 4-5 tsk lemon curd kan erstattes med f.eks. rabarberkompot, jordbærkompot el. lign

Sådan gør du

  • Knus Bastogne kiksene. Put dem f.eks. i plasticpose og knus dem med kagerulle. Ønskes en mere fast kiksebund? Smelt 10-15 gram smør og vend i kiksemassen. Fordel kiksesmulderet i 3-4 dessertglas. Gem lidt til pynt.
    Cheesecake med hvid chokolade & lemon curd
  • Bræk chokoladen i små stykker og put det i en lille skål. Lun chokoladen få sekunder af gangen i mikroovnen, til det er smeltet. Lad det afkøle lidt. Kan også smeltes over vandbad i gryde.
    Cheesecake med hvid chokolade & lemon curd
  • Pisk fløden og vend flødeosten i. Rør den let afkølede hvide chokolade ud i massen og smag nu ostecremen til med vaniljesukker.
    Cheesecake med hvid chokolade & lemon curd
  • Fordel ostecremen i dessertglassene, med lige meget i hver. Der er nok til 3 større eller 4 mindre desserter. Fordel ca. 1-1½ tsk lemon curd på hver dessert og smør citroncremen ud. Pynt med lidt kiksesmulder og f.eks. citronmelisse
    Cheesecake med hvid chokolade & lemon curd
  • Stil de små cheesecakes på køl, til de skal serveres. De stivner lidt efter afkøling. Kan fint laves i god tid i forvejen.
    Cheesecake med hvid chokolade & lemon curd

Noter

Du kan smelte 10-15 gram smør og vende i kiksemassen. 
Hvis du ønsker en fast ostecreme, skal du tilsætte husblas. Få en opskrift på cheesecake med husblas her. 
Lemoncurd kan erstattes med f.eks. rabarberkompot, jordbærkompot, brombærkompot - mango?