Chokolade muffins i airfryer - nem opskrift
Nemme chokolademuffins bagt i airfryer
Forb. tid5 minutter min
Tilb. tid20 minutter min
Samlet tid25 minutter min
Ret: Chokolade muffins i airfryer - nem opskrift
Servings: 6 stk
- 150 gram hvedemel
- 1 tsk natron
- 2 spsk kakao usødet bagekakao
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- 150 gram brun farin eller alm. sukker
- 1 dl olie smagsneutral (raps el. solsikkeolie)
- 2½ dl yoghurt/kærnemælk/tykmælk/skyr/creme fraiche el. lign. frugtyoghurt kan også bruges
- Lidt glasur til pyntning
Bland alle de tørre ingredienser
Tilsæt olie og yoghurt og rør dejen sammen. Dejen kan fint røres bare med ske
Rør til dejen er klumpefri
Læg muffinforme i airfryerens trådkurv/på risten og fordel dejen heri. Jeg brugte silicone. Metalforme el. papirforme kan også bruges. Sæt gerne 2 papirforme ned oveni hinanden, Fyld formene max. 2/3. Jeg fik plads til 6 muffins i min airfryer.
Bagetid i airfryer - vejledende
Bag muffins'ene v. 150 grader ca. 18-20 minutter afhængig af størrelse og form. Tjek dem undervejs. Sænk temperaturen, hvis de bliver for mørke. Kagerne er færdige, når de er gennembagte, men stadig svampede/klæge. Tjek med kødnål.
Bagetid i alm. ovn - vejledende
Bag muffins'ene v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) i ca. 20-22 minutter. De er færdige, når de er gennembagte, men de må godt være lidt svampede/klæge i konsistensen. Tjek dem med en kødnål el. lign.
Lad muffins'ene afkøle og pynt dem evt. med lidt glasur og krymmel
Chokolade muffins'ene kan også bages som en hel kage. Fordobl ca. bagetiden (dette gælder både bagetid i airfryer og i ovn). Prøv også disse med æblemos
Tilsæt evt. 50 gram grofthakket chokolade til dejen
Muffins'ene er fryseegnede