Citron brownie - opskrift på hvid brownie med citron
Bradepandekage med marcipan, citron og hvid chokolade
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid30 minutter min
Samlet tid45 minutter min
Ret: Citron brownie - opskrift på hvid brownie med citron
Servings: 12 pers.
Kagedej til citron brownie:
- 5 æg
- 200 gram smør
- 400 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 økologiske citroner både saft og skal skal bruges. Øko. appelsiner kan også bruges.
- 2½ dl tykmælk/yoghurt el. lign. Bruger du skyr, så rør det evt. ud i lidt vand før brug
- 400 gram hvedemel
- 1 nip salt
- 50-100 gram hvid chokolade fintrevet. Kan udelades
- 100 gram marcipan fintrevet eller udskåret i tern. Kan udelades
Pynt: Citronglasur med revet citron
- 200 gram flormelis
- 6-7 spsk citronsaft ca. saft fra 1 citron. Vand kan også bruges
- Revet citronskal revet citronskal fra øko. citron
Kagedej til citron brownie:
Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt sammen og pisk herefter æggene i, ét af gangen. Skyl citronerne og riv skallen og tilsæt til dejen. Pres herefter citronerne og rør saften ud i dejen.
Rør tykmælk el. lign. i dejen.
Sigt melet i og vend dejen med dejskraber. Tilsæt også et nip salt. Riv marcipan og hvid chokolade og vend det også i dejen. Kagen kan bages uden marcipan.
Smør eller beklæd en bradepande med bagepapir og hæld dejen heri. Min bradepande målte 32x22 cm. Andre forme kan bruges.
Bag kagen nederst i ovnen i ca. 25-30 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn. Bag den ikke for længe. Den skal være klæg og kun lige gennembagt a la mazarinkage. Tjek kagen undervejs med en tandstikker. Afkøl kagen.
Citronglasur:
Skyl citronen og riv skallen, hvis du vil bruge den i glasuren eller som pynt. Pres citronen og rør nu citronsaften ud i flormelis, ca. 1 spsk saft af gangen, til passende konsistens.
Smør glasuren ud på den afkølede kage. Fordel den revne citronskal på toppen.
Lad glasuren stivne helt, før du udskærer citronsnitterne i små stykker. Jeg fik 24 stykker af denne portion. Udskær kun små tern, da kagen er ret sød, næsten mazarin konfektagtig.
Det er ikke en fejl, at der ikke er bagepulver i dejen.
Opbevar kagen tildækket. Den er saftig i flere dage. Fryseegnet, bedst uden glasur.
Tilsæt evt. også hakkede mandler eller nødder til kagen.
Kan også pyntes med f.eks. krymmel eller frysetørrede bær.