Dadler med marcipan - opskrift på dadelkonfekt
Nem dadelkonfekt med marcipan og chokolade
Forb. tid30 minutter min
Tilb. tid30 minutter min
Samlet tid1 time t
Ret: Dadler med marcipan - opskrift på dadelkonfekt
Servings: 8 pers.
- 25 dadler jo større, jo bedre
- Ca. 200 gram marcipan mængden afhænger af hvor store dine dadler er
- 200 gram chokolade måske du kan nøjes med 150 gram
- 25 mandler smuttede
Befri dadlerne for stenene og lav evt. en lidt større åbning
Tril en aflang marcipankugle og put den ned i hullet i dadlen, så hullet fyldes godt ud.
Smelt chokoladen. Det gøres nemmest i mikroovnen. Start med at varme 100 gram. Bræk chokoladen i små stykker og varm chokoladen 10-15 sekunder af gangen. Omrør godt efter hver opvarmning.
Vend dadlerne i chokoladen. Sørg for at chokoladen dækker godt på alle sider
Smut mandlerne (det gøres nemmest ved at overholde dem med kogende vand og lad dem trække 3-5 minutter). Dup mandlerne tørre.
Læg dadlerne på en tallerken beklædt med madpapir og sæt straks en mandel på toppen
Stil dadlerne til afkøling i køleskabet i ca. en halv time
Chokoladen kan også varmes i vandbad
Opbevare dadelkonfekten i tætsluttende beholder i køleskab.
Dadelkonfekten kan holde sig ca. 1-2 uger.