Go Back Email Link
+ servings
Dadler med marcipan og chokolade - nem dadelkonfekt
Udskriv
3 fra 1 stemme

Dadler med marcipan - opskrift på dadelkonfekt

Nem dadelkonfekt med marcipan og chokolade
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Dadler med marcipan - opskrift på dadelkonfekt
Servings: 8 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 25 dadler jo større, jo bedre
  • Ca. 200 gram marcipan mængden afhænger af hvor store dine dadler er
  • 200 gram chokolade måske du kan nøjes med 150 gram
  • 25 mandler smuttede

Sådan gør du

  • Befri dadlerne for stenene og lav evt. en lidt større åbning
  • Tril en aflang marcipankugle og put den ned i hullet i dadlen, så hullet fyldes godt ud.
  • Smelt chokoladen. Det gøres nemmest i mikroovnen. Start med at varme 100 gram. Bræk chokoladen i små stykker og varm chokoladen 10-15 sekunder af gangen. Omrør godt efter hver opvarmning.
    Konfekt med nougat chokolade & hasselnødder
  • Vend dadlerne i chokoladen. Sørg for at chokoladen dækker godt på alle sider
    Dadler med marcipan - opskrift på dadelkonfekt
  • Smut mandlerne (det gøres nemmest ved at overholde dem med kogende vand og lad dem trække 3-5 minutter). Dup mandlerne tørre.
  • Læg dadlerne på en tallerken beklædt med madpapir og sæt straks en mandel på toppen
    Dadler med marcipan og chokolade - nem dadelkonfekt
  • Stil dadlerne til afkøling i køleskabet i ca. en halv time

Noter

Chokoladen kan også varmes i vandbad
Opbevare dadelkonfekten i tætsluttende beholder i køleskab.
Dadelkonfekten kan holde sig ca. 1-2 uger.