•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Julen er en højtid men det er også julegodternes højtid.

Det er i juledagene vi nyder juleslik i lange baner og især også den hjemmelavede konfekt med marcipan og chokolade.

Julen er traditionernes tid og mon ikke vi er mange der forbinder julekonfekten med gode hyggelige stunder? Det er hyggeligt både at tilberede julekonfekten men også hyggeligt at nyde den og spise den sammen.

Her hos os laver vi konfekt hvert år, men store ambitioner har vi ikke og forventninger ej heller. Vi laver den konfekt som vi selv godt kan lide og som vi har temperament til at få lavet uden at få pip i køkkenet – kampsvede og blive elektriske og allergiske og skrige i raseri.

Vi laver de julegodter vi kan finde ud af at lave 🙂Dadler med marcipan - opskrift på dadelkonfektNemme julegodter er et hit hjemme hos os, kan du vist godt fornemme 🙂

Nogle af disse nemme julegodter skal du høre om i dag.

Fyldte dadler med marcipan og chokolade – en af de helt store klassikere herhjemme hos os.Dadler med marcipan - opskrift på dadelkonfektDu skal bruge ganske få ingredienser – ja faktisk kun 3 eller 4 hvis du tæller mandlen på toppen med.

Fyldte dadler med marcipan – dyppet i chokolade og med en smuttet mandel på toppen. SÅ lækre og nemme at lave.

Dadler med marcipan - opskrift på dadelkonfektDu får opskriften lige her:

Dadler med marcipan – opskrift på dadelkonfekt

Dadler med marcipan og chokolade - nem dadelkonfekt
Nem dadelkonfekt med marcipan og chokolade
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Dadler med marcipan - opskrift på dadelkonfekt
Kategori: slik, karameller og brændte karameller
Keyword: chokolade, dadelkonfekt, dadler med marcipan
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 25 dadler jo større, jo bedre
  • Ca. 200 gram marcipan mængden afhænger af hvor store dine dadler er
  • 200 gram chokolade måske du kan nøjes med 150 gram
  • 25 mandler smuttede

Sådan gør du

  • Befri dadlerne for stenene og lav evt. en lidt større åbning
  • Tril en aflang marcipankugle og put den ned i hullet i dadlen, så hullet fyldes godt ud
  • Smelt chokoladen. Det gøres nemmest 15 sekunder i mikroovnen. Start med at varme 100 gram. Bræk chokoladen i små stykker og varm chokoladen 15 sekunder af gangen. Omrør godt efter hver opvarmning.
    Konfekt med nougat chokolade & hasselnødder
  • Vend dadlerne i chokoladen. Sørg for at chokoladen dækker godt på alle sider
    Dadler med marcipan - opskrift på dadelkonfekt
  • Smut mandlerne (det gøres nemmest ved at overholde dem med kogende vand og lad dem trække 3-5 minutter)
  • Læg dadlerne på en tallerken beklædt med madpapir og sæt straks en mandel på toppen
    Dadler med marcipan og chokolade - nem dadelkonfekt
  • Stil dadlerne til afkøling i køleskabet i ca. en halv time

Noter

Chokoladen kan også varmes i vandbad
Opbevares i tætsluttende beholder i køleskab.
Dadelkonfekten kan holde sig ca. 1-2 uger. 
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Dadler med marcipan - opskrift på dadelkonfekt

Skøn dadelkonfekt – søde lækre dadler med chokolade

Jeg brugte bare ganske almindelige dadler, men brug gerne de store dadler, for jo større de er, jo bedre er de faktisk. De almindelige er dog også fineDadler med marcipan - opskrift på dadelkonfektDu kan se, at mine dadler var noget overfyldte, men jeg er også ret vild med marcipan. Mængden bestemmer du dog selv 🙂2013-12-24 14.00.48

De fyldte dadler med chokolade smager skønt – nemt og lækkert dadelkonfekt.

Dadler er jo søde i sig selv, men kombinationen med marcipan og chokolade er skøn.

Perfekte julegodter og nemme at lave er de også jo.

Prøv hjemmelavet julekonfekt – juleslik af allerbedste slags. Dadler med marcipan og chokolade - nem konfekt


  •  
  •  
  •  
  •  
  •