Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Daim cookies med sirup - nem småkage opskrift

Cookies med Daim, farin og sirup
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid8 minutter
Samlet tid23 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Keyword: cookies, Daim
Servings: 75 stk
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 250 gram brun farin
  • 200 gram blødt smør
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 300 gram hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 3 spsk sirup lys eller mørk. Honning kan bruges i stedet
  • 150 gram Marabou Daim eller anden favoritchokolade. Både lys, mørk og hvid chokolade kan bruges

Sådan gør du

  • Blødgør smørret 30 sekunder i mikrobølgeovnen
  • Rør smørret med farin og vaniljesukker. Dejen kan røres med ske, men brug gerne elpisker eller køkkenmaskine. Rør æggene i ét af gangen.
    Daim cookies med sirup - nem småkage opskrift
  • Hak Daim-chokoladen og tilsæt.
    Daim cookies med sirup - nem småkage opskrift
  • Bland natron i hvedemelet og tilsæt skiftes med siruppen. Dejen bliver hård og fast. Brug gerne køkkenmaskine. Brug gerne hænderne til at samle dejen til sidst
    Daim cookies med sirup - nem småkage opskrift
  • Beklæd bageplader med bagepapir og læg cookiedej herpå, med to teskeer. Der kan være ca. 25 cookies pr. bageplade. Jeg fik 75 cookies af denne portion
    Daim cookies med sirup - nem småkage opskrift
  • Bag dine cookies 7-8 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) - bagetiden afhænger af størrelsen på kagerne. Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune.
  • Lad gerne kagerne afkøle på en rist. Er de for bløde efter afkøling, så bag dem nogle minutter igen
    Daim cookies med sirup - nem småkage opskrift

Noter

Al anden chokolade kan bruges, men Daim er lækkert i cookies.
Kagerne kan holde sig i ca. minimum uge i tætsluttende kagedåse.
Er kagerne for bløde efter afkøling, kan de bages nogle minutter igen. Dejen kan også fryses.