Daim cookies med sirup - nem småkage opskrift
Cookies med Daim, farin og sirup
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid8 minutter min
Samlet tid23 minutter min
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Servings: 75 stk
- 250 gram brun farin
- 200 gram blødt smør
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 300 gram hvedemel
- 1 tsk natron
- 3 spsk sirup lys eller mørk. Honning kan bruges i stedet
- 150 gram Marabou Daim eller anden favoritchokolade. Både lys, mørk og hvid chokolade kan bruges
Blødgør smørret 30 sekunder i mikrobølgeovnen
Rør smørret med farin og vaniljesukker. Dejen kan røres med ske, men brug gerne elpisker eller køkkenmaskine. Rør æggene i ét af gangen.
Hak Daim-chokoladen og tilsæt.
Bland natron i hvedemelet og tilsæt skiftes med siruppen. Dejen bliver hård og fast. Brug gerne køkkenmaskine. Brug gerne hænderne til at samle dejen til sidst
Beklæd bageplader med bagepapir og læg cookiedej herpå, med to teskeer. Der kan være ca. 25 cookies pr. bageplade. Jeg fik 75 cookies af denne portion
Bag dine cookies 7-8 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) - bagetiden afhænger af størrelsen på kagerne. Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune.
Lad gerne kagerne afkøle på en rist. Er de for bløde efter afkøling, så bag dem nogle minutter igen
Al anden chokolade kan bruges, men Daim er lækkert i cookies.
Kagerne kan holde sig i ca. minimum uge i tætsluttende kagedåse.
Er kagerne for bløde efter afkøling, kan de bages nogle minutter igen. Dejen kan også fryses.